Avusturyalı Sanatçıların Konseri Van'da Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Avusturyalı Sanatçıların Konseri Van'da Büyük İlgi Gördü

Avusturyalı Sanatçıların Konseri Van\'da Büyük İlgi Gördü

van valiliği'nin sanatsal etkinlikleri devam ediyor

11.04.2011 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valiliği'nin 2011 yılı sanatsal etkinlikleri kapsamında Van'a gelen Avusturya'nın 'Johann Struss Ensemble Wien' grubunun konseri büyük ilgi gördü.

'Van'da Şarkılarla Viyana Galası' adlı konser, Devlet Tiyatro Salonu'nda yapıldı. Konseri; Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, Vali Yardımcıları Murat Uzunparmak, Meral Demirbaş, Hüseyin Demirbaş, Nurullah Ertaş, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Uçkan kurum amirleri ve çok sayıda davetli izledi. Konseri ayrıca Avusturya'nın Ankara Büyükelçisini temsilen Büyükelçilik Basın ve Kültür Sorumlusu Barış Ertuğrul'da Vali Karaloğlu ile yan yana izledi. Karaloğlu, Ertuğrul'la yakından ilgilenerek, konserin Van'da verilmesine katkı sağladığı için de ayrıca teşekkür etti. Konsere ilgi büyüktü. 600 kişilik tiyatro salonuna bin kişi geldi. Yer bulamayanların bir kısmı geri döndü. Yaklaşık 300 kişi ise 1 saat süren konseri ayakta izledi.

Ekibin şefi Alfred Pflefer, konser öncesi kısa bir konuşma yaptı. Pflefer, Van'a ayak bastıktan sonra kendilerine gösterilen sıcak ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Uçakla gelirken gördüğü Van'daki dağların güzelliğine ise dünyanın hiçbir yerinde rastlamadığını söyledi.

-SANATÇI, ŞARKILARINI İZLEYİCİLERİN ARASINA İNEREK SÖYLEDİ

Viyana'nın ünlü sanatçılarının yazdığı eserleri seslendiren Petra Halper König, bir ara seyircilerin izlediği bölüme giderek şarkılarını okudu. Konser sonunda salonu dolduran izleyiciler sanatçıları uzun süre ayakta alkışlarken, sahneye çıkan Vali Münir Karaloğlu da sanatçılara çiçek ve birer plaket verdi. Karaloğlu, Van Valiliği'nin 2011 yılı sanat etkinliklerinin devam ettiğini hatırlatarak: "Bu akşam Viyana'dan Van'a bir sanat köprüsü kuruldu. Konserin Van'da verilmesine katkı sağlayan Avusturya'nın Ankara Büyükelçiliğine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Valiliğimizin sanat ve kültürel etkinlikleri devam edecek." dedi.

Viyanadan gelen konser grubunda tek Türk sanatçı kemanda Serkan Gürkan, Alfred Pfleger, Cello: Irene Frank, Piano: İlse Montocchio, Flüt: Alice Pfleger ve sanatçı Petra Halper König'den oluştu. Bugün Van'dan ayrılacak olan 'Johann Struss Ensemble Wien' grubu, bu akşam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde başlayacak olan Uluslar arası Müzik Festivali'nin açılış konserini verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avusturyalı Sanatçıların Konseri Van'da Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement