Binlerce Kişi Ayasofya Önünde Sabah Namazı Kıldı - Son Dakika
Güncel

Binlerce Kişi Ayasofya Önünde Sabah Namazı Kıldı

Binlerce Kişi Ayasofya Önünde Sabah Namazı Kıldı

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikte, Ayasofya Camii'nin önünde toplanan binlerce kişi, caminin ibadete açılması için namaz kıldı.

31.05.2015 08:00  Güncelleme: 08:35

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümünde, 1937 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye çevrilen Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için namaz ve dua etkinliği düzenledi.

"ZİNCİRLER KIRILSIN AYASOFYA AÇILSIN"

'Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın' ve 'Seccadeni al da gel' çağrılarıyla Türkiye ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden gelen gruplar, saat 04.00 sıralarında Ayasofya Meydanı'nda toplandı.



Platforma çıkan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, toplanan vatandaşlara hitap ederek, 'Türkiye'nin dört bir yanından buraya gelerek Ayasofya'nın zincirlerinin kırılmasıyla alakalı önemli bir tavır sergilediniz" diyerek Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiğini belirtti.



AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut da, Fatih Sultan Mehmet'in vakfiyesinden bir bölüm okuyarak, Ayasofya'nın İstanbul'un ve fethin sembolü olduğunu ve Ayasofya'nın ibadete kapalı olmasının kabul edilemeyeceğini söyledi.



AYASOFYA'NIN NAMAZ İBADETİNE AÇILMASI İÇİN DUA ETTİLER

İlk olarak Mescid-i Aksa Müezzini Firas Gazzaz, kurulan platforma çıkarak sabah ezanını okudu. Daha sonra, Mekke'den gelen Kabe İmamı Dr. Seccad Mustafa, meydanda toplanan cemaate sabah namazı kıldırdı. Meydanda toplanan erkeklerin yan tarafında ayrılan bölümde kadınlar da namaz kılmak için saf oluşturdu.

Kalabalık daha sonra Ayasofya'nın namaz ibadetine açılması için dua etti. Dr. Seccad Mustafa'yı görmek isteyen birçok vatandaş, kurulan platformun önüne gelerek cep telefonları ile Kabe İmamını görüntülemeye çalıştı.

Namazın ardında da dünya Kur'an okuma birincisi Abdurrahman Sadien Kur'an-ı Kerim okudu. Program yapılan duaların ardından sona erdi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Binlerce Kişi Ayasofya Önünde Sabah Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (65)

  • istanbullu: AH TÜRKİYEM VAH TÜRKİYEM SU HALİMİZE BAK SU İNSANLARA BAK MODERN TÜRKİYEDE 4 43 Yanıtla
  • Sami: Tebrikler Anadolu Gençlik Derneği Kanayan Yaramızın Dermanı oldun... Ayasofya Cami olarak açılsın 32 6 Yanıtla
  • islam yasaklansin, din olmaktan cikti: soytari bunlar 9 23 Yanıtla
  • iyiyce zivanadan ciktilar: bu namaz falan degil , sahtekarlik.; kasiniyorlar 11 16 Yanıtla
  • Nidya: Şimdi orda namaz kılanlar daha çokmu müslüman oldu. Bu görüntüler din devleti olmaya doğru gîdişimizin provasıdır 13 12 Yanıtla
  • Deniz: Eğer akparti ayasofyayı ibadete açarsa gerçekten güzel bir iş yapmış olacak. Ve tebrik edeceğim. 18 6 Yanıtla
  • iş aş: kilise cami yapılmaz ayette klise havra allahın evidir dokunmayın diyor . ey cahiller topluluğu hiçmibkuran okumadınız. 15 9 Yanıtla
  • klba: Allah kabul etsin 20 3 Yanıtla
  • Çelişki: Cami olarak eğer açılır ise birbirine çok yakın ve karşı karşıya iki cami Ayasofya-Sultan Ahmet olacak olması garib... 4 18 Yanıtla
  • Sivridil: Gosteris icin yapilan bu namazinizi Allah kabul etmez bosuna yatip kalkmayin 11 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement