Aydın'da CHP ve MHP Üzgün, AK Parti Sevinçli - Son Dakika
Güncel

Aydın'da CHP ve MHP Üzgün, AK Parti Sevinçli

Aydın\'da CHP ve MHP Üzgün, AK Parti Sevinçli

Aydın'da genel seçimde birinci parti CHP oldu.

13.06.2011 00:10

Aydın'da genel seçimde birinci parti CHP oldu. Ancak, kesin olmayan sonuçlara göre üç milletvekili çıkartan CHP, dört olan hedefine ulaşamanın üzüntüsünü yaşadı. AK Partililer ise oylarını yaklaşık olarak yüzde 25 oranında arttırmış olmanın sevincini yaşadı. MHP de ise sonuçlar mağlubiyet olarak yorumlandı.

MHP İl Başkanlığı'nda ise ışıklar erken söndü. Sonuçlardan mennun kalmayan partililer, erken dağıldı. MHP'lilerden kimisi birinci sıra milletvekili adayı Ali Uzsunırmak'ın rahatsızlığını kimi de üçüncü sıra milletvekili adayı Gülnur Er'in Söke dışına çıkmamasının alınan kötü sonuçta etkisi olduğunu ileri sürdü.

Ak Parti İlçe Başkanı Sadık Atay sekiz yıllık iktidarın halkta yarattığı olumlu etkinin Aydın ilindeki yansımalarını gördüklerini, gençlik ve kadın kollarının çalışmalarınında alınan sonuçta etkili olduğunu söyledi. Atay, "Geçtiğimiz seçimlere göre oy oranımızı yüzde 25 artıran teşkilatımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Hulusi Şahinci ise üzgün olduklarını gizlemeyerek, "Birinci parti olmamıza karşın, beklediğimiz dört milletvekilini alamadık. Bunu beklemiyorduk. Birinci parti olacağımızı biliyorduk, sürpriz olmadı. Demek ki biraz daha fazla çalışmamız gerekiyordu. Halkımıza kırgın veya küskün değiliz. Yeniden kaldığımız yerden halkımızla bütünleşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

MHP İl Başkanı Hasan Muti ise rakiplerini kutlayıp, seçimin mağlubu olduklarını söyledi. Aydın'da oylarının gerilediğini belirten Muti, "Yapılan bunca saldırıya ve yaşananlara rağmen Türkiye genelinde yüzde 13 olan oy oranımızın, ilimizde yüzde 18 olması başarıdır. Bu sonuç milletimizin takdiridir. Seçimi kazanan milletvekilerinin tümünü kutlarım" dedi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da CHP ve MHP Üzgün, AK Parti Sevinçli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement