Aydın Eğitim Sen Aydın'da MEB'i Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Aydın Eğitim Sen Aydın'da MEB'i Protesto Etti

Aydın Eğitim Sen Aydın\'da MEB\'i Protesto Etti

Eğitim Sen Aydın'da MEB'i protesto ettiAYDIN'da eylem yapan Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sendika üyelerine yönelik baskı ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü.

12.07.2016 21:12

Eğitim Sen Aydın'da MEB'i protesto etti

AYDIN'da eylem yapan Eğitim-Sen üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sendika üyelerine yönelik baskı ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü. Yürüyüş yapan sendika üyeleri, bakanlığı protesto etti.

Eğitim- Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ve KESK Eş Başkanı Şaziye Köse'nin de aralarında bulunduğu ülkenin çeşitli kentlerinden 107 Eğitim Sen Şube başkanın da katılımıyla Aydın'da eylem düzenlendi. Yaklaşık 150 kişilik grup, MEB sendika üyelerine yönelik baskı ve hukuksuz uygulamalarda bulunduğunu öne sürdü. Eğitim Sen Aydın Şube Başkanlığı'nın önünde bir araya gelen grup, üzerinde 'Baskı ve Soruşturmalara boyun eğmeyeceğiz' yazılı pankartla, 150 metre mesafedeki İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürümek istedi. Ancak polis, pankart gerekçe göstererek yürüyüşe izin vermedi. İtiraz etmelerine rağmen polisin geri adım atmaması üzerine grup, pankartı kapattı. Yürüyüşe izin verildi. Yürüyüşün ardından Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile görüşmek istedi. Ancak Pervin Töre, görüşmeyi kabul etmedi.

SENDİKAL HAKLARIN KULLANILMASI ENGELLENİYOR

Polislerin Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü girişindeki demir parmaklıklı kapıyı kapatması ve çevik kuvvetle önlem almasına tepki gösteren Karaca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 16 bin sendika üyesi hakkında soruşturma açtığını belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı ve müdürlükleri baskı, soruşturma ve sürgünlere son vermeli. Kanun ve hukuk tanımayan bakanlık ve müdürler sendikal haklarını kullanan üyelerimize baskı kuruyorlar ve soruşturma açıyorlar. Sendikal hakların kullanılması hukuksuz şekilde engelleniyor ve soruşturmalar açılarak hukuksuzluklara imza atılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sendikamıza ve üyelerimize baskısını artırıyor. Kanuni yollardan haklarını arayan ve kazanan sendika üyelerimizin bu hakları verilmiyor, bakanlık ve müdürler hukuku hiçe sayıyorlar. İktidar partisi de demokratik hakların kullanılmasında tahammülsüzlük içerisinde. Biz Eğitim Sen olarak baskılara boyun eğmeyeceğiz dedi.

ANKARA'DA EYLEM YAPILACAK

Eğitim Sen Aydın Şubesi'nin İş Güvencemize ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz eylemi yarın İzmir, ardından, Bursa, Eskişehir ile devam edip Cuma günü Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapılacak oturma eylemi ve basın açıklaması ile sona erecek. Aydın'dan başlayan eyleme, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK Eş Başkanı Şaziye Köse, Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, sendika şube başkanları, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ve sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Eğitim Sen Aydın'da MEB'i Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement