Aylin Artık Özgür - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Aylin Artık Özgür

Aylin Artık Özgür
23.02.2010 23:21

'Devrimci Karargah' Davasında, Aylin Duruoğlu'nun da Aralarında Bulunduğu 10 Kişinin Tahliyesine Karar Verildi.

Terör örgütü ''Devrimci Karargah'' davasında tutuklu 16 sanıktan, gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10'unun tahliyesine karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, avukatların savunma ve taleplerinin ardından, Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, tutuklu sanıklardan 10'unun tahliye edilmesi yönünde görüş belirtti.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklardan Aylin Duruoğlu, İbrahim Şimşek, Mehmet Yeşiltepe, Abdulselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Nail Arıkan, Sevim Öztürk, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir'in, tutuklu bulundukları süreyi gözönüne alarak tahliyelerini kararlaştırdı.

Üye hakim İdris Asan'ın, bu karara şerh koyup, ''Kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların varlığı, suçun CMK'nın 100. maddesinde öngörülen suçlardan olması, delil durumu ve suçun yasal yaptırımı'' dikkate alınarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi kanaatinde olduğunu ve çoğunluğun görüşüne katılmadığını tutanağa yazdırdığı görüldü.

Öte yandan, yakınları, tahliye edilen sanıkların cezaevi aracına bindirilişi sırasında sevinç gösterilerinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aylin Artık Özgür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement