AYM: Hrant Dink Soruşturması Etkin Şekilde Yapılmadı - Son Dakika
Güncel

AYM: Hrant Dink Soruşturması Etkin Şekilde Yapılmadı

Anayasa Mahkemesi, Hrant Dink davası ile ilgili olarak "Etkili soruşturma" yapılmadığına hükmederek "ihlal" kararı verdi.

17.07.2014 18:53  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi, Hrant Dink davasında, cinayetin işlenmesinde ihmali bulunan kamu görevlileri hakkında "etkin soruşturma yapılmadığına" hükmetti. Mahkeme, bu çerçevede "ihlal" kararı verdi.

"İHLAL" KARARI ÇIKTI

Hrant Dink'in eşi, çocukları ve kardeşinin Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları bireysel başvuru bugün karara bağlandı. Mahkeme başvuruyu haklı bularak, "ihlal" kararı verdi.

Dink ailesi başvurularına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 14 Eylül 2010 tarihli kararına dayandırmıştı. AİHM o kararında, Dink cinayetinin işlenmesinde "ihmali bulunan kamu görevlilerinin yeterince soruşturulmadığına" hükmetmişti.

"ETKİN SORUŞTURMA YAPILMADI"

Nitekim Anayasa Mahkemesi de bu yönde görüş bildirdi. "Etkin soruşturma yapılmadığı" gerekçesiyle, "hak ihlali" kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi kararında adı geçen kamu görevlileri arasında dönemin Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ve altı diğer polis bulunuyor.

AYM: Hrant Dink Soruşturması Etkin Şekilde Yapılmadı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AYM: Hrant Dink Soruşturması Etkin Şekilde Yapılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • halo: TUTTURDUNUZ Bİ DİNK HERTARAF KAYNIYO 7 7 Yanıtla
  • TARAFSIZ ADAM: Türklere hakaret ederek ırkçılık yapan bir insandır Hrant Dink. ve o öldürülünce 'ırkçılığa kurban gitti' diyorlar. . :) 5 7 Yanıtla
  • kalderon: bu ülkede kimin mahkemesi düzgün yapıldıki. Hakimler savcılar bastırılmış. . . . Adaletin sağlam bir temeli kalmamış Nerde ergenekon nerde darbe günlükleri nerde oda tv. . hepsi boşa yattılar. HESAPTA SORULAMIYOR. . . ama bakanlar çalıyor. poliser yandaşlar linç ediyor, hazine arazileri üç pula talan ediliyor. . Mahkemeye bile çıkmıyorlar. Ama olsun kömürüm geliyor, cebimede üç kuruş giriyor ya çocuklarımın geleceği çalınsada olur. . . 9 2 Yanıtla

Advertisement