Azeri Folklor Ekibinden İnegöl Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Azeri Folklor Ekibinden İnegöl Belediyesine Ziyaret

Azeri Folklor Ekibinden İnegöl Belediyesine Ziyaret

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği'nin geleneksel Ertuğrulgazi'yi anma ve İnegöl şenlikleri kapsamında Azerbaycan'dan İnegöl'e gelen halk dansları ekibi, İnegöl Belediyesini ziyaret etti.

11.06.2013 08:48

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın şehir dışında bulunması nedeni ile Azeri heyetini, Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nedim Bayram Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen'in makamında ağırladı.

Azerbaycan'dan ekiple birlikte gelen gazeteci Nigar Almankızı ve halk dansları ekibi sorumlusu Vugor Caferuf ile folklor ekibinin bulunduğu ziyarette konuşan Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Cafer Atan, İnegöl Ertuğrulgazi Derneği olarak 15'incisini düzenledikleri Ertuğrulgazi'yi anma ve İnegöl şenlikleri kapsamında bu yıl Azerbaycan'dan da bir folklor ekibinin İnegöl'e geldiğini söyledi.

İnegöl'ü tanıtmak amacıyla bir dizi ziyaretler ve geziler düzenlediklerini anlatan Atan, "Belediyemiz de bir ziyaret gerçekleştirmek istedik. İnegöl'ümüzü tanıtmak için çalışmalar yapıyoruz. Çok güzel diyaloglarımız oldu, onlar da dernek olarak bizleri Azerbaycan'da ağırlamak istediklerini söylediler." dedi.

İnegöl Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Nedim Bayram ise kültürel etkinlikler kapsamında İnegöl Belediyesi olarak yılın 12 ayı çeşitli etkinlikler düzenlediklerini hatırlattı. Ziyarette Azeri folklor ekibinin dansçıları Nedim Bayram'a çiçek takdim ederken, Bayram ise ekiple birlikte gelen gazeteci Nigar Almankızı ve ekip sorumlusu Vugor Caferuf'a İnegöl'den motiflerin yer aldığı çini ile İnegöl Tanıtım ve Kent Rehberi hediye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Azeri Folklor Ekibinden İnegöl Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement