Azmin Zaferi! - Son Dakika
Güncel

Azmin Zaferi!

Azmin Zaferi!

Görme Engelli Puluç, Harç Yatıramadığı İçin 20 Yıl Önce Atıldığı Hukuk Fakültesine Dönüp Mezun Oldu.

06.01.2011 10:42  Güncelleme: 10:43

Harç parasını yatıramadığı için 20 yıl önce atıldığı hukuk fakültesine afla dönen ve mezun olan görme engelli 46 yaşındaki Hasan Puluç, stajını tamamlayıp avukatlık ruhsatını aldı ve cübbe giydi.

Antalya'da bir yıllık zorunlu staj dönemini tamamlayan 28 avukat adayı, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen töreninde cübbe giyip yemin etmelerinin ardından ruhsatlarını aldı. 23 kız ve 5 erkeğin cübbelerini giydiği törende, henüz 5 yaşındayken kör olan Hasan Puluç, 46 yaşında avukat olma başarısı göstererek ayakta alkışlandı. Avukatlık ruhsatını Antalya Barosu Başkanı Avukat Zafer Köken'in elinden alan Puluç, "Buraya çıkmam fırsat eşitliğinin göstergesi, azmin zaferidir. Umut varsa başarı vardır. Yeter ki umutlarınızı yitirmeyin" dedi.

Antalya'da bir dönem Altınokta Körler Derneği Başkanlığı da yapan Hasan Puluç, 20 yıl önce Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıfında tek dersi kaldığını, harç parasını yatıramadığı için otuldan atıldığını anlattı. 2003 yılında Bayındır ve İskan Bakanlığı'ndan emekli olan Hasan Puluç, 2008 yılında çıkan aftan yararlanarak 1045 lira tutan harcı yatırıp üniversiteye döndüğünü belirten Puluç, 2009'da mezun olduğunu ve bir yıl süren stajını da tamamladığını kaydetti.

Kolundan tutan arkadaşları ve kızının yardımıyla salondaki yarine oturan Hasan Puluç, avukatlık mesleğini icra etmek için sabırsızlandığını, yaşamında olduğu gibi avukatlık gülerinde de engel tanımayarak tüm engellilerin haklarının savunucusu olacağını ifade etti.

Antalya Barosu Başkanı Zafer Köken'den ruhsatlarını alan avukatlar, sırasıyla yeminlerini etmelerinin ardından yakınlarının elinden cüppelerini giydi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ

Baro Başkanı Köken törende, "Vatandaş olmanın bir üstünlük, farkındalık ve sevinç kaynağı olduğunu bilen herkesin hukukun ne olduğunu da bilmesi ve üstünlüğünü kabul etmesi gerekir. Ağır Ceza Mahkemelerindeki 5 yılı aşan tutukluluk hallerinde tahliye kararlarının verilmesi hukuka uygun olabilir ancak kamu vicdanını sızlattığı çok açıktır. Özel yetkili mahkemelerde ise her ne olursa olsun 10 yıl süren tutuklama olamayacağını açıkça ifade ediyoruz. Eğer oluyorsa o rejime nasıl bir demokrasi diye sormak gerekir. Geciken adalet, adalet değildirö şeklinde konuştu.

28 yeni avukatın katılmasıyla birlikte toplam avukat sayısı 2 bin 401'e yükselan Antalya Barosu, Türkiye'nin en büyük 4'üncü barosu oldu.

Fatih TEKECİ/ ANTALYA - (DHA)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Azmin Zaferi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement