Baba Ali Ayvalıtaş: 2 Senedir İlk Kez Yüzüm Güldü - Son Dakika
Güncel

Baba Ali Ayvalıtaş: 2 Senedir İlk Kez Yüzüm Güldü

Baba Ali Ayvalıtaş: 2 Senedir İlk Kez Yüzüm Güldü

Mehmet Ayvalıtaş'ın Gezi olayları sırasında ölümüyle ilgili görülen davada, mahkeme heyeti delillerin değerlendirilmesi için olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi.

24.06.2015 12:34  Güncelleme: 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili davanın 8. celsesi görüldü. Mahkeme heyeti delillerin değerlendirilmesi için 14 Ekim 2015 saat 13.30'da olay yerinde keşif yapılmasına karar verdi. Dava sonrası baba Ali Ayvalıtaş ile avukatlar adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ"

Dava sürecini değerlendiren baba Ali Ayvalıtaş, "İnanın 2 senedir ilk kez bugün yüzüm güldü. Yani adalet inşallah gelir umudu doğdu. Olmayan bir adalet yavaş yavaş yerine oturur gibi bir görünüm verdi. İki senedir avukatlarımın baskısıyla keşfe karar verdiler. İnşallah Türkiye'ye adaleti getireceğiz. Öyle bir zor süreçten geçiyorum ki… Oğlumun acısı bir taraftan, geçen celsede dayak yemem, çocuklarıma hakaret etmeleri, bir sivil polisin kız kardeşime, kızlarıma ve yeğenlerime küfrü, avukatıma vurması Türkiye'ye yakışmıyordu. Biz terörist değiliz. Biz bu vatanı, bayrağı, insanı ve cumhuriyeti severiz. İnsan olan herkesi, dini ırkı bizi ilgilendirmez, hepsini severiz." dedi.

"OLAYI DEVLETİN POLİSLERİ YAPIYOR"

Adliye çevresindeki güvenlik önleminin abartılı olduğunu Ayvalıtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adliyeyi öyle bir barikatla sarmışlar ki görüyorsunuz. Buradaki insanlar olay çıkaracak, taşkınlık çıkaracak insanlar değil. Olayı devletin polisleri yapıyor. İşkence yapıyorlar, biber gazı sıkıyorlar. Karım gaz yedi peşinden kalp krizinden öldü. Karımdan on gün sonra benim 4 damarım değişti. Şimdi bir umut doğdu. İnşallah bundan sonra Türkiye'nin önü açılır. Adalet herkez için geçerli. Biz memleketimizde adalet yok deyip de denizin dibinde arayacağımıza, adalet olacak, adalete sahip çıkacağız."

"KEŞFE KARAR VERMEYE MECBUR KALDI"

Dosyadaki delilleri toplamada mahkemenin yeterli olmadığını söyleyen Avukat Ömer Kavili,

"Şuanda davanın 8. duruşması yapılmış bulunuyor. Bir davada olayın ne olduğunu anlamak için ilk başlangıçta yapılması gereken işlem, 7 duruşma boyunca gerekçesiz ve keyfi bir biçimde, hatta Yargıtay içtihadına göre kontrol imkanı olmayan keyfilik çerçevesinde ertelenmiş ise de, bugünkü duruşmada mahkeme heyetinin artık başka bir seçeneği kalmadan keşfe karar vermeye mecbur kaldı. Bu keşif 14 Ekim saat 13.30'da yapılacaktır" diye konuştu.

"NORMAL BİR İŞLEYİŞE GEÇTİK"

Ayvalıtaş avukatlarından Sevgi Evren ise, "7 celsedir taleplerimize bir duvar olarak cevap veren mahkeme heyeti, taleplerimize bu sefer olumlu cevap verdi. Aslında normal bir işleyişe geçtik. Yani davanın esasına yeni girebilmiş durumdayız. Bu ülkemizin demokratikleşme mücadelesinin sokakta kazanılan bu mücadelenin mahkemeye yansıması olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından adliye önündeki kalabalık da olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baba Ali Ayvalıtaş: 2 Senedir İlk Kez Yüzüm Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • GS****: PİS KOMÜNİSTLER.... 0 1 Yanıtla

Advertisement