Babası İzin Vermedi Ama Şimdi Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Babası İzin Vermedi Ama Şimdi Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Babası İzin Vermedi Ama Şimdi Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Konya'da babası judo yapmasına izin vermediği için gizli olarak antrenmanlara giden işitme engelli 18 yaşındaki Abdullah Sevinç, 2 kez Türkiye şampiyonu oldu.

08.04.2012 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da babası judo yapmasına izin vermediği için gizli olarak antrenmanlara giden işitme engelli 18 yaşındaki Abdullah Sevinç, 2 kez Türkiye şampiyonu oldu. Sevinç, şu an Eeylül ayında Venezuella'da yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Doğuştan yüzde 67 oranında duyma kaybı bulunan işitme engelli Abdullah Sevinç, 2008 yılında Konya İşitme Engelliler Okulu lise 1'inci sınıf öğrencisi iken aşırı haraketli olması nedeniyle Beden Eğitimi öğretmeninin dikkatini çekti. Bunun üzerine öğretmeni judo yapmasını tavsiye etti. Tavsiye üzerine judoya başlayan Sevinç'in, bu duruma babası Gürcan Sevinç karşı çıktı. Babasından gizli olarak antrenmanlara giden Sevinç, 2010 yılında Gaziantep'de yapılan İşitme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası'nda 66 kiloda birinci oldu. Türkiye birincisi olduğu için Yunanistan'ta yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını belirten Sevinç, şunları anlattı:

"Türkiye birincisi olup, Dünya Şampiyonası'na katılacak olmam nedeniyle başta babam olmak üzere ailemde desteklemeye başladı. Çünkü babam judonun savunma sporu olduğu ve antrenmanlar sırasında ciddi biçimde sakatlanabilirim diye izin vermiyordu. Daha sonra onlarında desteğiyle antrenmanları sürdürdüm. Milli takım kamplarına katıldım. Avrupa'daki şampiyonaya ülke katılımının yetersiz olması nedeniyle Türkiye olarak şampiyonaya katılamadık."

ŞAMPİYONADA TÜRK BAYRAĞINI DALGALANDIRMAK İSTİYORUM

Ülke olarak Dünya Şampiyonası'na katılamadığı için çok üzüldüğünü ancak hırsını kaybetmediğini ifade eden Abdullah Sevinç, geçen Mart ayı sonunda Kilis'te yapılan İşitme Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda yine şampiyon oldum ve Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandım. Eğer bir aksilik olmazsa eylül ayında Venezuella'da yapılacak olan İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda katılıp şampiyon olup, Türk bayrağımızı göndere çekip, dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babası İzin Vermedi Ama Şimdi Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement