BAĞCILAR'DA 8'İNCİ KESTANE HASADI YAPILDI - Son Dakika
Güncel

BAĞCILAR'DA 8'İNCİ KESTANE HASADI YAPILDI

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Kestane Hasadı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

08.11.2022 09:56  Güncelleme: 10:27

Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Kestane Hasadı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar bir yandan piknik yaparken bir yandan kavrulmuş kestane ve kestaneden yapılmış yiyeceklerin tadına baktı.

Bağcılar'da geleneksel hale gelen Kestane Hasadı'nın bu yıl 8'incisi gerçekleştirildi. Nostalji Bahçelerinden olan Kestane Bahçesi'nde düzenlenen etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, AK Parti İstanbul milletvekili Hulusi Şentürk, AK Parti il kadın kolları başkanı Rabia İlhan, Ak Parti MKYK üyesi Mehmet Umur, AK Parti ilçe başkanı Rüstem Tüysüz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kestane Hasadı'nda vatandaşlar kavrulmuş kestaneler ve kestaneden yapılmış yiyecek ve tatlıların tadına baktı. Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı Folklor Ekibi ise oyunlar oynadı, vatandaşlar etkinlikte keyifli vakit geçirdi. Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir, vatandaşlarla ağaçtan kestane topladı, daha sonra kestane şekerinin olduğu kazanın başına geçerek vatandaşlara kestane şekeri dağıttı.

'BAĞCILAR'IN SOSYAL YÖNÜNÜ ZENGİNLEŞTİRMEK İSTİYORUZ'

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, 'Bugün Bağcılar'da 8'inci kestane hasadımızı yaptık. Kastamonu yöremizin ülkemize kazandırdığı önemli ürünlerden kestane, kestaneden yapılmış yemek ve tatlıları komşularımıza ikram ettik. Bağcılar kuruluşundan bu tarafa özellikle İstanbul'daki Bağcılarımızdaki demografik yapıyı esasen alarak yeşil alanların içinde nostalji bahçeleri gerçekleştirdik. Onlardan bir tanesi de kestane bahçesi. Aynı zamanda Şerife Bacı Konağı'yla bu bahçemizi süslemiştik. Burada Kastamonu İlçemizden 2011 yılında gelen kestane ağaçlarımızı diktik ve hasadımızı gerçekleştirdik. Bağcılar'da 1992 yılında 8 olan yeşil alan sayımızı 170'e yükselttik bütün mahallelerimizde. İlçemizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yakın zamanda ihalesini gerçekleştireceğimiz 65 dönümlük Millet Bahçemizi Bağcılar'a kazandırıyoruz. Bağcılar'da birçok parkımızı oyun alanlarımızı yeniliyoruz, donatı alanlarımızı kamulaştırarak yeni 22 mahallemizde 22 mahalle bahçemizi gerçekleştireceğiz, yeşil alanlar kazandıracağız. Kadınlarımızın rahat bir şekilde spor yapabildikleri ve sosyalleşebildikleri alanlar oluşturacağız. Gençlerimizin aynı zamanda hem sportif faaliyetlerini ve hem de sosyalleşmelerini sağlayacak yeni park alanları kazandırıyoruz; kazandırmaya da devam edeceğiz. İkinci bir Millet Bahçesinin de sözünü aldık bakanımızdan ihalesi yapılanın haricinde 2. Millet Bahçesi'ni de kazandırmış olacağız. İlçemizdeki parkları sosyal çalışmalarda da değerlendiriyoruz. Bağcılar'ımızın kültürünü sosyal yönünü zenginleştirmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

"FESTİVAL ÇOK GÜZELDİ"

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Türkan Karahan, 'Kestane festivali çok güzeldi, çok mükemmeldi. Bağcılar zaten her zaman bir numara. Ben genelde hemen hemen bütün programlarına katılmaya çalışıyorum' dedi.

BAĞCILAR\'DA 8\'İNCİ KESTANE HASADI YAPILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BAĞCILAR'DA 8'İNCİ KESTANE HASADI YAPILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement