Bağcılar'da Ramazan "Serin ve Güvenli" Olacak - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Ramazan "Serin ve Güvenli" Olacak

Bağcılar\'da Ramazan "Serin ve Güvenli" Olacak

Bağcılar Belediyesi, klimalarla serinletilecek Ramazan çadırında 2 bin 500 kişiyi ağırlayacak.

17.07.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar Belediyesi, klimalarla serinletilecek Ramazan çadırında 2 bin 500 kişiyi ağırlayacak. Çadırda güvenlik kameraları da 24 saat kayıtta olacak.

Bağcılar Belediyesi 24 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştireceği Ramazan etkinliklerinde 7'den 70'e tüm vatandaşlara hitap etmeye hazırlanıyor. Molla Gürani Parkı yanında oluşturulan Ramazan çadırında vatandaşlar, her akşam hayırsever vatandaşların katkısıyla zengin iftar menüsüyle oruçlarını açacak. İftar sofrasının ardından vatandaşlar kurulan çeşitli stantlardan alışveriş yapmanın keyfini yaşarken, çocuklar da kendileri için 10 metrekare alan üzerine kurulan lunaparkta doyasıya eğlenecek.

İftarın ardından düzenlenecek olan Ramazan etkinlikleri kapsamında, her akşam alanında uzman konukların katılımıyla konferanslar ve paneller düzenlenecek. Ayrıca Ramazan ayı boyunca istenmeyen olayların yaşanmaması için 25 güvenlik görevlisinin görev yapacağı açıklanırken, etkinlik alanı 24 saat güvenlik kameraları ile gözetlenecek.

Düzenlenen basın toplantısıyla Ramazan çadırını kamuoyuna tanıtan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "17 yıl önce, 'Bağcılar'da Ramazan farklı yaşanır' sloganıyla yola çıktık. Kır çadırıyla başlamıştık. Kır çadırı kırmalı çadıra dönüştü. Tabii teknolojinin de gelişmesiyle ilçe sakinlerinin huzurlu bir ortamda iftar yapabilecekleri, sonrasında kültür programları icra edebilecekleri etkinlikleri devam ettiriyoruz. Çadır- İrfan Sofrası geleneğini başlatan ilk belediyeyiz. Üsküdar Belediyesi'nden sonra Ramazan çadırı kuran ikinci belediyeyiz" dedi.

Her yıl Ramazan'da günlük 5 bin kişinin iftar açtığını dile getiren Çağırıcı, "Her gün Bağcılar'da 5 bin kişi Gönül Sofralarında buluşacak. Bunun 2 bin 500'ü Ramazan çadırında, diğer yarısı ise mahallelerimizde devam edecek" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili ve Bağcılar Belediyesi Kurucu Başkanı Feyzullah Kıyıklık ise, Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan'a çok iyi hazırlandıklarını belirterek, "Sosyal devlet statüsüne Türkiye AK Parti ve belediyeleriyle gelmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Bağcılar Müftüsü Mustafa Derin, konuklarla beraber ilk sofra duasını okudu.

Başkan Çağırıcı, basın toplantısının ardından iftarda çıkacak menülerle ilgili bilgileri basın mensupları ile paylaştı. Çağırıcı daha sonra kendi eliyle basın mensuplarına yemek servisi yaparak Ramazan iftarının ilk uygulamasını gerçekleştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Ramazan 'Serin ve Güvenli' Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement