Irak'ın başkenti Bağdat'ta pazartesi günü bir alışveriş merkezine yönelik saldırıyı düzenleyenlerin Iraklı ve DAEŞ üyesi oldukları belirtildi.
Irak Yargı Yönetimi Sözcüsü Abdulsettar el-Bayraktar, yaptığı açıklamada, "Bağdat'taki alışveriş merkezine yönelik saldırı planını hazırlayan tutuklu sanıklardan ikisi alınan ifadelerinde saldırıya karıştıklarını detaylı bir şekilde anlattı. Bu sanıkların ifadeleri Irak Merkezi İnceleme Mahkemesi tarafından da onaylandı" ifadelerine yer verdi.
Bayraktar, "Alınan ifadeler, olay günü kendini havaya uçuran tüm intihar eylemcilerinin Iraklı olup terör örgütü DAEŞ'e bağlı olduklarını gösterdi" dedi.
Bağdat Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Saad Maan, dün yaptığı açıklamada, pazartesi günü Bağdat'ın doğusunda Bağdad el-Cedide'deki el-Cevhere alışveriş merkezini hedef alan terör şebekesinin İçişleri Bakanlığına bağlı terörle mücadele gücü ve el-Sukur (Şahinler) istihbarat gücünün katkılarıyla yakalandığını ifade etmişti.
Başkent Bağdat'ın doğusundaki el-Cevhere alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 7 kişi ölmüş, 23 kişi yaralanmıştı.
Son Dakika › Güncel › Bağdat'ta Alışveriş Merkezine İntihar Saldırısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.