Bağış, Mehmet Akif Camisi'nin temeline ilk harcı koydu ANSVERS - Son Dakika
Güncel

Bağış, Mehmet Akif Camisi'nin temeline ilk harcı koydu ANSVERS

Bağış, Mehmet Akif Camisi\'nin temeline ilk harcı koydu ANSVERS

Bağış, Mehmet Akif Camisi'nin temeline ilk harcı koydu ANSVERS

04.10.2013 09:44

Bağış, Mehmet Akif Camisi'nin temeline ilk harcı koydu -

ANSVERS

AB Bakanı ve Başmüzakareci Bağış, Anvers'te

- Bağış, Mehmet Akif Camisi'nin temeline ilk harcı koydu

ANVERS (AA) - Belçika'nın Anvers kentinde yaptırılacak Mehmet Akif Camisi'nin temeli, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katıldığı törenle atıldı.

Bağış, törende, Avrupa'da artan İslam düşmanlığına dikkati çekerek, hoşgörü kültürünün yaygınlaştırılması için çaba gösterilmesini istedi.

"Biz, hoşgörüyle yaşamayı bilen bir ecdadın torunlarıyız" diyen Bağış, "(Ben, tebamdan Müslümanları camide, Hristiyanları kilisede, Musevileri havrada görmek isterim) diyen bir ceddimiz var. Bizim baskalarının inançlarıyla bir sorunumuz yok" ifadesini kullandı.

Bağış, "Biz (sizin dininiz size, bizim dinimiz bize) diyen bir anlayışın mensuplarıyz. Ama bizim dinimize de herkesin saygı göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.

Kimilerinin Avrupa Birliği'ni bir Hristiyan kulübü haline getirmek için yıllarca çalıştığını dile getiren Bağış, "Kimileri bunu AB anayasasına neşretmeye, kimileri bunu uygulamada hayata geçirmeye çalıştı. Kimileri bu ülkelerde yetişen yavrularımızın kimliğiyle uğraşmaya kalktı. Kimileri farklı kampanyalarla bizi asimile edebileceklerini sandı. Ama hamdolsun, bugün buradaki bu toplantı bile bizim burada güçlü, bir ve beraber olduğumuzun bir göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Törende caminin temeline ilk harcı Bağış'la AB Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya, Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, AB Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Halık Ilıcak, Belçika Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Halife Keskin ve camii derneği başkanı Hüseyin Ulusoy koydu.

1800 kişilik camide konferans ve etüt salonları, gençler ve bayanlar lokali, lojman ve yemekhane gibi bölümler bulunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağış, Mehmet Akif Camisi'nin temeline ilk harcı koydu ANSVERS - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement