Bağışlanan Organları ile 3 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bağışlanan Organları ile 3 Hastaya Umut Oldu

Bağışlanan Organları ile 3 Hastaya Umut Oldu
20.11.2012 17:46

Sivas Numune Hastanesi'nde KOAH tedavisi görürken yaşamını yitiren 59 yaşındaki Zeliha Genç'in bağışlanan organları, Erzurum ve Samsun'da organ bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Sivas Numune Hastanesi'nde KOAH tedavisi görürken yaşamını yitiren 59 yaşındaki Zeliha Genç'in bağışlanan organları, Erzurum ve Samsun'da organ bekleyen 3 hastaya umut oldu.

Sivas'ta yaşayan Zeliha Genç, kalp ve solunum durması nedeniyle 16 Kasım'da Numune Hastanesi yoğum bakımında tedaviye alındı. KOAH tanısı olan Zeliha Genç, Pazar günü öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli Biriminin hasta yakınıyla yaptığı görüşme sonrasında aile Genç'in tüm organlarını bağışladı. Bunun üzerine Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Uygulama Araştırma Merkezi'nden görevlendirilen ekip, dün gece Sivas'a gelerek, Numune Hastanesi Organ ve Doku Nakli koordinatörü ile birlikte Genç'in karaciğer ve 2 böbreğini aldı. Alınan organlar, organ bekleyen hastalar için Erzurum ve Samsun organ nakil merkezlerine ulaştırıldı.

Numune Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Fikret Özkan, bu süreçte görev alan hastane sağlık personellerine teşekkür etti. Örnek davranışlarından dolayı aileyi tebrik eden Özkan, tüm vatandaşları organ bağışına destek olmalarını istedi. - Sivas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağışlanan Organları ile 3 Hastaya Umut Oldu - Son Dakika


Advertisement