BAKA, Uluslararası Antalya Üniversitesi Buluşması - Son Dakika
Güncel

BAKA, Uluslararası Antalya Üniversitesi Buluşması

BAKA, Uluslararası Antalya Üniversitesi Buluşması

BAKA, 2012-2013 yılında ilk defa öğrenci kabul edecek Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni ziyaret etti.

03.03.2012 09:07

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), 2012-2013 yılında ilk defa öğrenci kabul edecek Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni (UAÜ) ziyaret etti.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ile UAÜ Rektörü Prof.Dr. Cihat Göktepe ve Üniversite Genel Sekreteri Sedat Göçen biraraya geldi. Antalya'da yeni kurulan üniversitenin YÖK'ten alınması gereken izinleri geçtiğimiz günlerde tamamladığını belirten Rektör Prof.Dr. Göktepe, "Eğitim dilimiz İngilizce olacak. İlk yıl 500 öğrenci alacağız. Üniversitemizin uluslararası niteliğine uygun olarak, öğrencilerimizin dörtte birinin yabancı uyruklu olmasını hedefliyoruz. Uluslararası Antalya Üniversitesi ilk yıl mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, hukuk ve turizm olmak üzere 4 fakülteye öğrenci kabul edecek" dedi.

Antalya'da yeni üniversiteler kurulmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, UAÜ'nün üniversite-sanayi işbirliğinin artırılmasına katkı sağlayacağına inandığını belirterek, "BAKA'nın çabaları ile bölgemizde faaliyet gösteren Akdeniz, Süleyman Demirel ve Mehmet Akif Ersoy üniversiteleri arasında Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAKÜB) kuruldu. Uluslararası Antalya Üniversitesi de, BAKÜB'e katılarak işbirliğine gidebilir. Bu şekilde bir sinerji ortaya çıkabilir. Bunda büyük fayda görüyorum" diye konuştu.

BAKA'nın Antalya, Isparta ve Burdur illerinde özellikle kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarını takdirle izlediğini belirtti. Rektör Prof.Dr. Cihat Göktepe, "BAKA tarafından üniversitelerin biraraya getirilmesi çok yerinde olmuş. Biz de Uluslararası Antalya Üniversitesi olarak BAKÜB'e katılmaktan büyük memnuniyet duyacağız. Bu konuda BAKA'nın katkılarını bekliyoruz" dedi. Yeni kurulan üniversitelerinin akademik kadrosu hakkında da bilgi veren Rektör Prof.Dr. GÖKTEPE, şöyle devam etti:

"Eğitim kadromuz son derece dinamik ve genç öğretim üyelerinden oluşuyor. Büyük kısmı yurt dışındaki üniversitelerden transfer edildi. Ülkemizde halen yabancı dil konusunda istenilen seviye yakalanamadı. İngilizce fobisini yeneceğiz. Üniversitemizde eğitim dili İngilizce olacak. Ancak hukuk fakültemizde, derslerin %70'i Türkçe olacak.

Antalya'dan, güneyden Türkiye'nin eğitim sistemine iyi bir ses vermek istiyoruz. Uluslararası Antalya Üniversitesi en fazla 6 bin öğrenci ile eğitim kalitesinden ödün vermeyen butik bir üniversite olacak. Bir vakıf üniversitesi olan üniversitemizin bugünlere gelmesine katkı sağlayan hayırseverlerimize buradan teşekkür ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BAKA, Uluslararası Antalya Üniversitesi Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement