Bakan Çağlayan, Nasırlarına Bastık - Son Dakika
Güncel

Bakan Çağlayan, Nasırlarına Bastık

Bakan Çağlayan, Nasırlarına Bastık

Cumhuriyet meydanında düzenlenen iftar yemeğinde ilk olarak söz alan Mut Belediye Başkanı AK Partili Murat Orhan, Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'ın Mut'un da bir evladı olduğunu belirterek, ilçeye yaptığı yardımlar nedeniyle teşekkür etti.

26.07.2013 00:14

Cumhuriyet meydanında düzenlenen iftar yemeğinde ilk olarak söz alan Mut Belediye Başkanı AK Partili Murat Orhan, Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan'ın Mut'un da bir evladı olduğunu belirterek, ilçeye yaptığı yardımlar nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra söz alan Bakan Çağlayan, Mut'un kendisi için önemli ve ayrıcalıklı olduğunu söyledi.

Böyle bir kalabalığı görünce mutlu olmamak mümkün olmadığını kaydeden Bakan Çağlayan, " Mersin'in hangi ilçesine gidersem gideyim, gittiğim her yerde iki tane ilçeyi örnek gösterip, göğsümü gere gere 'Ak Parti'yi istiyorsanız, Ak Partili belediyenin hizmetlerini görmek istiyorsanız gidin Mut'a, Mutlulara sorun' diyorum. Şimdi size soruyorum; Mut'lulara soruyorum belediye hizmetlerinden memnun musunuz? Başkanımızdan memnun musunuz? 12 Haziran'da, 2009 seçimlerinde Mut'luların bize vermiş olduğu Ak Parti'ye vermiş olduğu desteği daha fazla artırmaya hazır mıyız? Sizlerin bize bu desteği sürdüğü müddetçe bilin ki bizler her zaman sizin Mutluların hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Türkiye önemli bir dönemden önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bakan Çağlayan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ak Parti'nin büyümesinde, Ak Parti'nin gelişmesinde Türkiye'nin büyümesinde Türkiye'nin gelişmesinden gerek dışarıdaki gerekse içerideki uzantıları Türkiye üzerine ciddi bir tezgah kurmak istediler. Rantları kesilen, faizleri kesilen bazı kesimler Ak Parti'yi ve hükümeti ve başbakanımızı hedef aldılar. Ama unuttular. Ak Parti'nin arkasındaki bu millet desteğini, milletin sevdasını unuttular. Yeniden ekonomiyi eski günlere götürmek istiyorlar. Yeniden Türkiye'yi siyasi istikrarsızlık ortamına götürmek istiyorlar. Sebepleri ne biliyor musunuz? Sebepleri; 2002'den önce Ak Parti iktidara gelmeden önce, bunlar Türkiye'yi sömürmeye, Türkiye'nin kanını emmeye IMF karşısında 1 milyon dolar borç almak için Türkiye'yi yüzüstü çöktürmeye alışmışlar. Nedir hedefleri. Türkiye'nin başında son derece dik onurlu bir Tayyip Erdoğan var. Artık faiz lobisine 11 yıl boyunca soydurtmadık, Allah'ın izni sizlerin deştiğiyle soydurtmayacağız. Bakın Mayıs ayında Türkiye çok önemli günler yaşadı. Mayıs ayında, Türkiye yıllarca borçlu olduğu, borçlu olduğu için talimat aldığı IMF'yle yollarını ayırdı. IMF'ye borcumuzu sıfırladık, evelallah IMF'ye eyvallahımız kalmadı. ve yüzde 70'te, yüzde 80'le borçlanan Türkiye aslında borçlanamayan Türkiye bakın Mayıs ayında borçlanma faizleri yüzde 4,5'lara kadar düştü. Aynı ay 90 milyar lira eski rakamla söylüyorum 90 katrilyon liralık İstanbul'un 3. hava limanı ihalesini yaptık. Aynı ayda İstanbul'un 3. boğaz köprüsünün temeli atıldı. Aynı ayda aynı günlerde 22 milyon dolarlık Türkiye ile Japonya arasında Sinop'a yapılacak olan nükleer santralin temeli atıldı. 12 Haziran seçimlerinde bu milletin kaçı oy vermişti. Yüzde 50'si. Son yapılan anketlerde Ak Parti'nin oyu kaça çıktı biliyor musunuz. Yüzde 51,5 çıktı"

Bakan Çağlayan, ezo gelin çorba, kağıt kebabı, bulgur pilavı, cacık, incir ve kavundan oluşan iftar yemeğinin ardından belediyenin yapımı tamamlanan sinema salonunun açılışını yaptı. Bakan Çağlayan daha sonra Gülnar İlçesi'ne hareket etti

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çağlayan, Nasırlarına Bastık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement