Bakan'dan İtiraf - Son Dakika
Güncel

Bakan'dan İtiraf

Bakan\'dan İtiraf

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Katıldığı Sağlık Çalışanları Sorunları ile İlgili Toplantıda Savcı ve Hakimlere Sitem Etti.

12.06.2010 15:17

Bakan Akdağ, muayene ve tedavi olmak için hastanelere gelen bazı hakim ve savcıların çeşitli sebeplerle doktorlarla tartışmalarının ardından, tartıştıkları hekimleri göz altına aldırdığını söyledi

Beraberinde Çanakkale valisi Abdülkadir Atalık, İl Sağlık Müdürü İlhan Güney, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kenan Eliuz başta olmak üzere, Bakanlığında görevli çok sayıda bürokrat ile birlikte, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Anafartalar Kampusünde bulunan Süleyman Demirel Konferans salonunda öğle saatlerinde düzenlenen Sağlık Çalışanlarının sorunlarını gündeme getiren toplantıda konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının hastalarla aralarında yaşanan tartışmalardan kaynaklanan sorunları gidermek için, Hasta Hakları birimi oluşturdkularına işaret etti. Bakan Akdağ, buna rağmen sorunların önüne geçilemediğini anlattı.

Bakan Akdağ her zaman sağlık çalışanlarının yanında olduğunu belirterek, "İlk defa kamuoyunun önünde burada ifade ediyorum. Bu meseleyi araştırtıyorum da. Benim üzüldüğüm bir mesele var. Sık olmasa da bazen değerli savcı ve hakimlerimiz bir hastanede bir hekimle tartıştıklarında, bakın tartıştıklarında diyorum. İnsanlar birbirleri ile tartışabilirler. Bu hekimlerin gözaltına aldırdıkları oluyor. Nadiren de olsa bununla karşılaşıyoruz. Bu şekilde gözaltına alınan hekimlerden bugüne kadar bir şekilde yargılanan ve hüküm giyen ben işitmedim. Ancak bir fiili durum oluşuyor o hekim birkaç saat veya bir gece gözaltında kalmış oluyor. Benim bizzat şahit olduğum olaylar var. Ben şöyle bir soru sordum. Şimdi kamuoyunun önünde de soruyorum iki insan tartıştığı zaman bazen birisi haksızdır diğeri hakaret etmiştir mesela, hakarette bir suçtur. Bezinde karşısındaki ona hakaret etmiştir. İki insan tartıştığı zaman bu hakaretin bir tarafı olur. Acaba herhangi bir biçimde bu tartışmalardan dolayı bir savcı veya hakim gözaltına alınmış mıdır Türkiye Cumhuriyeti tarihinde? Böyle bir ihtimal var mı? Yok. O zaman neden bu iş için bir doktor gözaltına alınabilir? Yanlış davrandığını varsayalım. Hakaret ettiğini varsayalım. Demek ki sistemde aksayan bir şeyler var. Sistemde istismar edilen bir şeyler var. Şundan emin olunuz bu anlamda sağlık çalışanlarının vatandaşa hizmet etmesi için sistemin böyle kurgulanması için ben bugüne kadar çok mücadele ettim. Ama sağlık çalışanlarına karşı da önyargılı, baştan suçlayıcı veya onları töhmet altında bırakıcı ne olursa bundan sonra da onunla mücadele etmeye devam edeceğim" dedi.

Bakanın bu sözleri, toplantıyı izleyen yüzlerce hekim tarafından alkış buldu. Bakan Akdağ, katıldığı bu toplantı ardından, Çanakkale Devlet hastanesi Acil Servisi ile hastanede bulunan diğer servisleri ziyaret etti. Ardından da AKP il başkanlığına ziyarette bulundu.

Erdem SÜREK - Burak GEZEN, Ersan KÜÇÜKKURU/ ÇANAKKALE (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan'dan İtiraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement