Bakan Davutoğlu: "Kafasındaki Davutoğlu ile Kavga Ediyor" - Son Dakika
Güncel

Bakan Davutoğlu: "Kafasındaki Davutoğlu ile Kavga Ediyor"

Bakan Davutoğlu: "Kafasındaki Davutoğlu ile Kavga Ediyor"

CHP'nin verdiği gensoru önergesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sözleri nedeniyle tazminat davası açacağını belirterek, "Kafasında, zihnindeki oluşturduğu"...

12.10.2012 17:50

CHP'nin verdiği gensoru önergesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sözleri nedeniyle tazminat davası açacağını belirterek, "Kafasında, zihnindeki oluşturduğu Davutoğlu ve Erdoğan ile kavga ediyor" dedi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kendisi hakkındaki sözleri nedeniyle tazminat davası açacağını belirterek, "Kafasında, zihnindeki oluşturduğu Davutoğlu ve Erdoğan ile kavga ediyor" dedi.

CHP'nin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verdiği gensoru önergesi TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Gensoru üzerinde ilk sözü önerge sahibi adına CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk aldı. Korutürk, Davutoğlu'nu Türkiye Cumhuriyetinin en başarısız Dışişleri Bakanı olarak tanımlayarak, derhal değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Cumhuriyet tarihinde bunun gerçekleştiğini hatırlatan Korutürk, "Bu son kavşaktır. Aklınızı başınıza toplayın ve bu politikadan vazgeçin" dedi.

MHP grubu adına konuşan Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ise gensorunun gündeme alınmasına red oyu vereceklerini belirtirken, "Ancak yanlış anlaşılmasın, tüm politikalarınıza katıldığımızı, yada dış politika da yaptıklarınızı doğru bulduğumuz anlamına gelmiyor" dedi.

BDP Grubu adına konuşan Başkanvekili İdris Baluken ise hükümeti savaş prim veren bir diplomasi yürütmekle suçladı. Daha önce Suriye'deki kürtlere yönelik yapılara tepki gösterilmediğini iddia eden Baluken, "Sayın bakan, bizim Akçakale'ye ilişkin tepki vermediğimizi iddia etti. Sanırım kendisi takip edemedi, biz olaya buradan tepkimizi açıkça ortaya koyduk" dedi.

Eleştirilerin ardından kürsüye gelen Davutoğlu ise, kendisine yönelik yapılan yalan haberler için sembolik olarak açtığı davada 1 TL kazandığını hatırlatırken, "Eleştirileri sabırla takip ediyorum. Ancak Kılıçdaroğlu'nun eleştirileri sınırı aştı. Bu suçlamalarına ilişkin dava açacağım ve en yüksek meblağ ile bunu yapacağım. Bunu da Esad'ın bombalarında şehit olanların ailelerine bağışlayacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere yönelik, "Ne kızaracak yüz, bu insanlık dramına dökecek bir damla gözyaşı var gözlerinde. Şam'da Esad ne söylüyorsa, Kılıçdaroğlu aynısını burada söylüyor" dedi. Apaydın Kampında kalanlara ilişkin bilgi veren Davutoğlu, "Silahlı talim yapıldığı iddia ediliyor. Burada kalan çocuk ve kadınların sayısı o kadar çok ki, taş atsanız mutlaka birine değer" diye konuştu. Türk Dış politikasında hiçbir zaman mezhepçilik yapılmadığının da altını çizen Davutoğlu, "Biz hiçbir zaman mezhepçilik yapmadık. Karşı çıktığımız pek çok liderde sünniydi. Bugünde Esad'a şii olduğu için değil, halkına yönelik yaptıkları nedeniyle karşı çıkıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından oturumu yöneten Başkanvekili Sadık Yakut, gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin açık oylama yaptı. CHP, BDP ve MHP'den 2 milletvekili alınması yönünde oy kullandı. Açık oylama sonucunda Davutoğlu hakkındaki CHP'nin "Tehlikeli ve maceracı bir dış politika yürüttüğü, bunu yaparken bir çok gerçeği yasama organından ve halktan gizlediği" gerekçesiyle verilen gensoru önergesi gündeme alınmadı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakan Davutoğlu: 'Kafasındaki Davutoğlu ile Kavga Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement