Bakan Dinçer, "Vatandaşı Üzerseniz, Ben de Sizi Üzerim" - Son Dakika
Güncel

Bakan Dinçer, "Vatandaşı Üzerseniz, Ben de Sizi Üzerim"

Bakan Dinçer, "Vatandaşı Üzerseniz, Ben de Sizi Üzerim"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına uyarılarda bulunup, "Vatandaşı üzerseniz, ben de sizi üzerim" diye seslendi.

30.05.2011 18:41

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'nde, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına uyarılarda bulunup, "Vatandaşı üzerseniz, ben de sizi üzerim" diye seslendi.

SGK Çanakkale İl Müdürlüğü Gelibolu Sosyal Güvenlik Merkezi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de katıldığı törenle açıldı.

Açılışa Bakan Dinçer'in yanı sıra Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Gelibolu kaymakamı Mustafa Kemal Nazlı, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku, Gelibolu'nun CHP'li Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, SGK çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak, SGK Çanakkale İl Müdürü Ali Sürücü, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ise SGK çalışanlarına uyarıda bulundu. Yapılan bilimsel çalışmalarda hizmet sunmanın maddi ve insan davranışları olmak üzere iki ana faktörü bulunduğunu belirten Bakan Dinçer, "Yapılan bütün tespitlerde eğer insan davranışları olumlu ve uygun değilse fiziki şartların iyi olması hizmetlerin kötü algılanmasına sebebiyet vermektedir.

Buradan hareketle, eğer şartlarınız iyileşmiş olsa bile vatandaşlara iyi davranmıyorsanız, biliniz ki hizmeti ayağa kadar götürmemizin çok fazla bir anlamı yok. Bu yüzden vatandaşa mutlaka güler yüz gösterilmeli. Bir vatandaşımız size geldiğinde şayet onun gündeme getirdiği sorun veya derdi sizin görev alanınızla uyuşmuyorsa, lütfen "Bu benim işim değil' demeyin. Onu sonuna kadar dinleyin. Eğer sorusuna cevap verebilecek durumdaysanız, göreviniz olmasa bile siz cevap verin. Uygun değilseniz, o zaman mutlaka sorumlusu kimse onun yanına götürün.

Sorununu çözecek birisini mutlaka bulun. Haksız bile olsa, ona haklıymış gibi muamele edin. Aksi takdirde bu yaptıklarımızın çok fazla bir anlamı kalmayacak. Sözümü biraz sert bulabilirsiniz. Niyetim sizleri kırmak, acıtmak değil. Ama derdimim anlatmak için bu ifadeyi net bir şekilde kullanıyorum. Vatandaşı üzerseniz, ben de siz üzerim. Bunu bu kadar açık ve net bir şey söylüyorum" dedi.

Sözleri törene katılanlar tarafından alkış alan Bakan Dinçer, "İnanın bana bir vatandaşın mektubu geliyorsa onu okuyorum ve gereğini yapıyorum. O mektup şikayet içeriği taşıyorsa sizin haklı olmanıza da bakmıyorum. Çünkü çoğu şikayetin arkasında vatandaşın sorunuyla ilgilenmemek yatıyor.

Bu açıdan bakıldığında, şu fikri iyice kabullenmeliyiz. Vatandaş haksız bile olsa biz o sorunu çözmekle mükellefiz. Kanuna aykırı bir şey talep ediyorsa, yaptığı işte haksız bir talep yer alıyorsa elbette ki ona olumlu cevap vermeyiz. Ama cevap verme üslubumuz olumlu olmalı. O kapıdan çıkan kendi işi görülmemiş olsa bile size dua ederek çıkmalı" diye konuştu.

Özellikle 1980-1990 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu veya sistemi üzerinden siyaset yapıla geldiğine dikkati çeken Dinçer, "Maalesef, bu nedenle Türkiye'de emeklilik sistemimiz alt üst olmuştur. Bugün yaşadığımız emeklilik sistemindeki bozukluğun tamamının sebebi de bundan kaynaklanmaktadır" dedi.

Bakan Dinçer konuşmasının ardından beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte kurdeleyi keserek SGK İlçe Merkezi'ni hizmete açtı. Bakan Dinçer, binadan çıktığı sırada yanına gelen 66 yaşındaki Besime Şençakmak, "Bağ-Kur maaşım kesildi. Gözümden ameliyat olacağım, olamıyorum" dedi.

Bunun üzerine Bakan Dinçer, kadının isim ve telefonunu alarak dosyasını inceleyip sebebini araştıracağını söyledi. Bakan Dinçer daha sonra Çarşı Caddesi'ndeki esnafları ziyaret ederek, Harb-iş Sendikası Gelibolu Şubesi'ne konuk oldu. Bakan Dinçer ziyaretlerini Lapseki ilçesinde sürdürmek üzere bu ilçeye hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Dinçer, 'Vatandaşı Üzerseniz, Ben de Sizi Üzerim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement