Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,
" Suriye'ye karşı suyu bir yaptırım olarak kullanmayı düşünmedik. Su oradaki halkların hakkı. Bunu gündeme getirmedik, getirmeye de niyetimiz yok. Oradaki suyu kesmek oradaki insanları cezalandırmak anlamına gelir "
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi ülkelerin su işlerinden sorumlu bakanlarının İstanbul'da gerçekleştirdiği konferans sona erdi. Konferansta, su alanında işbirliği için ortak bir çerçeve çizilmesi 'İİT Su Vizyonu" kabul edildi. Üye devletler bilgi değişimi ve paylaşımı ile araştırmada ortak faaliyetler yürütmeye, her derecede ortaklık ve işbirliğine dayanan bir entegre su kaynakları yönetimine yönelik çabalarını artırarak devam ettirmeye karar verdi.
Konferansın bitiminde basın mensuplarının karşısına geçen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu," Toplantıda, su konularında üye ülkelerin karşı karşıya olduğu zorluklar ele alınmış olup ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde işbirliği ve koordinasyona acil olarak ihtiyaç duyulduğu vurgulanmıştır" dedi.
Su alanında işbirliği için bir çerçeve çizen 'İslam İşbirliği Teşkilatı Su Vizyonu Belgesi"nin oybirliği ile kabul edildiğini belirten Eroğlu, " Üye Devletler arasında, bilgi değişimi ve paylaşımı, araştırmada ortak faaliyet yürütme, politika ve yönetimi destekleme, kapasite geliştirme, uzmanlık forum ve konferanslarının tertip edilmesine karar verilmiştir" şeklinde konuştu.
ALINAN DİĞER KARARLAR
Eroğlu alınan diğer kararları şu şekilde sıraladı: Su ihtiyacı ve sürdürülebilir su kaynakları yönetimi konularında, her derecede ortaklık ve işbirliğine dayanan entegre su kaynakları yönetimi konusu üye ülkeler tarafından taahhüt edilmiştir. Suyun akılcı kullanımını destekleyici program ve politikaları güçlendirmek amacıyla, üye ülkeler arasındaki bütün ortaklıkları teşvik etmeye ve ulusal projeleri hayata geçirmeye karar verilmiştir. Üye devletlerde su konularında yakın işbirliği sağlamak için bu devletlerde odak noktaları belirlenmesine karar verilmiştir. Uluslararası su forumlarında İslam İşbirliği Teşkilatı Su Vizyonu Belgesinin yansıtılmasının önemi ifade edilmiştir. Genel Sekreterlikten gerekli adımların atılması istenmiştir.
SURİYE'YE YAPTIRIM
Bir soru üzerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Suriye'ye karşı suyu bir yaptırım aracı olarak olarak kullanmayı düşünmediklerini söyledi. Eroğlu, "Su oradaki halkların hakkı. Bunu gündeme getirmedik, getirmeye de niyetimiz yok. Oradaki suyu kesmek oradaki insanları cezalandırmak anlamına gelir " dedi.
Son Dakika › Güncel › Bakan Eroğlu: Suyu Yaptırım Olarak Kullanmayı Düşünmüyoruz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?