Bakan Gönül'den, Balanlı Sorusuna ' Ayakta Konuşmuyorum ' Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Bakan Gönül'den, Balanlı Sorusuna ' Ayakta Konuşmuyorum ' Yanıtı

Bakan Gönül\'den, Balanlı Sorusuna \' Ayakta Konuşmuyorum \' Yanıtı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül. " Bunlar ayakta konuşulur mu Teşekkür ederim arkadaşlar.

31.05.2011 18:12

Şimdi bir merasimdeyiz . Çok iyi şeyler oldu. Hayırlı olsun. Ayakta konuşmuyorum. Bana ayakta soruyorsunuz hemen cevap bekliyorsunuz. "

Sahil Güvenlik Arama Kurtarma Gemisi TCSG Umut'un deniz indirme töreni Tuzla'daki RMK Marine tersanesinde yapıldı. Denize indirme törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Valisi Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ve diğer yetkililer katıldı. Deniz Kuvevetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ise, törene katılmayarak bir mesaj gönderdi.

BAKAN GÖNÜL'DEN BALANLI SORULARINA CEVAP YOK

Törenin ardından gazetecilerin Bazlyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı ile ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı. Bakan Gönül, " Bunlar ayakta konuşulur mu ? Teşekkür ederim arkadaşlar. Şimdi bir merasimdeyiz . Çok iyi şeyler oldu. Hayırlı olsun. " dedi. Bakan Gönül gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine " Ayakta konuşmuyorum. Bana ayakta soruyorsunuz hemen cevap bekliyorsunuz. " diye yanıt verdi. Bakan Gönül daha sonra, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir gemiyle tersaneden ayrıldı.

" ÇALIŞMALARIMIZ GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR "

Tören öncesi ilk konuşmayı yapan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, " Biz de Koç topluluğu olarak savunma sanayine yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu kolay olmayacak çok kaynak aktarmak büyük çapta araştırma ve geliştirme yapmak ve bu davaya inanmak gerekiyor. Gerek kara vasıtaları gerekse deniz taşıtları üzerinde çalışmalarımız gece gündüz devam diyor. RMK Marine olarak ülkemizin askeri gemi inşaasına proje üreten teknoloj yaratanşu anda en büyük özel sektör tersanesi durumundayız. Savunması kuvvetli oan ülkelerin demokrasileri de kuvvetlidir. elirid. Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi 'En iyi en rasyonel en kaliteli olanı özel sektör yapar' Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu felsefeye inanmasına özel sektörle işbirliği yapmasına çok memnunuz. " diye konuştu. Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç ise, " Bugün Sahil Güvenlik Komuntanlığı yüksek nitelikli personeli milli gemi inşaa sanayimizin gelişimine paralel olarak son on yılda sahip olduğu güçlü platformlarla 7 gün 24 saat esasına göre yapmaktadır. Bugün üçüncüsünün denize indirilişine şahit olduğumuz geminin indirilmesiyle Sahil Güvenlik Komutanlığımız bölgesindeki birçok donanmayı da aşacaktır. Böylece Sahil Güvenlik Komutanlığımız dünyadaki Sahil Güvenlik Teşkilatı arasındna örnek görünülürlüğünü artıracaktır. " dedi. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ise törene katılmayarak bir mesaj gönderdi.

TCSG UMUT TÖRENLE DENİZE İNDİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, " Savunma sanayiinde çok önemli bir yeri olan askeri gemi inşaa sektörünü ele aldığımızda, halihzaırda yerli imkanlarla üretilmiş askeri gemilerde ihracat başarılarını görmekten memnuiyet duyuyorum. yurt içine özgü teknolojilerle gelişmekte olan ekipman sistemlerle donatılmış teknoloji kabiliyeti yüksek askeri gemilerimizle, uluslararası arenanın rekabetçi yapısında da hak etttiğimiz yeri alacağımıza olan inancımız tamdır. " dedi. Gönül, " Gemimizin bahtı açık yolu ve seyri problemsiz olsun diyorum. " şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, TCSG Sahil Güvenlik arama kurtarma gemisi Umut'un denize indirme törenine geçildi. TCSG Arama Kurtarma Gemisi Umut'u Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral İzzet Artunç'un eşi Esra Artunç yaptı. Ardından TCSG Umut törenle denize indirildi.

TCSG UMUT

RMK Marine tarafından inşa edilen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı olarak hizmet verecek arama kurtarma gemisi TCSG Umut üretilen üçüncü gemi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından açılan ihale kapsamında, RMK Marine tersanesinde 9 Haziran 2010'da TCSG Dost, 17 Aralık 2010'da TCSG Güven denize indirilmişti. TCSG Umut'un denize indirilmesiyle toplam üç gemi, denize indirilmiş oldu. İhale kapsamındaki son gemi TCSG Yaşam'ın inşaası ise, sürüyor. Gemilerin 2012'de Sahil Güvenlik Komutanlığının hizmetine sunulması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Gönül'den, Balanlı Sorusuna ' Ayakta Konuşmuyorum ' Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement