Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, huzurevinde kalan ve 100 yaşına girdiği için kendisine ''çınar'' diye hitap edilen Halide Sezen'in doğum gününü kutladı.
Bakan İslam, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları ve bazı bakanlık bürokratlarıyla Seyranbağları Huzurevi sakini Sezen'in 100. yaşına girmesi dolayısıyla düzenlenen doğum günü programına katıldı.
Huzurevinde kalan yaşlılarla teker teker tokalaşarak, kendilerine karanfil veren Bakan İslam, sağlık durumları ve huzurevindeki yaşantıları hakkında sohbet etti.
Bakan İslam, programdaki konuşmasında, bakanlık olarak sık sık kurumları ziyaret ettiklerini belirterek, ''Oradaki işleyişi görmeye çalışıyoruz. Annelerimizle, babalarımızla sohbet ediyoruz. Hatırlarını soruyoruz. Bir eksikleri olup olmadığını görmeye çalışıyoruz. Ama bugün büyük bir kadroyla buradayız. Bu, Halide Teyzemizin şerefine'' diye konuştu.
İnsan ömrünün yavaş yavaş uzuyor ve Türkiye'de yaşlılık oranının giderek yükseliyor olmasının, sağlık ve sosyal politikalarla tüm sorunlara insancıl yaklaşımın sonucu olduğunu ifade eden İslam, ''1930'lardan bu yana yaptığımız istatistiklere baktığımız zaman genç ve yaşlı nüfusun giderek artmakta olduğunu görüyoruz. Bu bizim için çok önemli bir veri. Elbette yaşlı insanlarımızın hayatın içinde, hayata katılarak, hayattan zevk alarak yaşamalarını arzu ediyoruz. Onun için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz'' diye konuştu.
-''Herkese nasip olmaz bu''
Huzurevi sakinlerinden 90 yaşındaki eski futbolcu Mustafa Ulutaş ile de sohbet eden İslam, ''10 yıl sonra gelip sizin 100. yaşınızı kutlayacağız inşallah'' dedi.
Doğum günü pastasının kesilmesinin ardından Bakan İslam, Halide Teyze'yi kutlayarak, sağlıklı olması dileğinde bulundu. İslam, Halide Sönmez'e el örgüsü şal ve 100. yıl şilti hediye etti.
Programda, İlhan Yurtsever, Kamile Atıcı ve Kemal Atman isimli huzurevi sakinleri de şiir okudu.
Gazetecilerin soruları üzerine 100. yaş gününü kutlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Halide Teyze, ''Çok iyiyim son zamanlarda. Herkese nasip olmaz bu. Çok teşekkür ederim'' dedi.
-''Bu tabloları çoğaltmak istiyoruz''
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çocuk evinde kalan ve Halide Sönmez'in doğum günü programına katılan Ziya ve Gamze Yücekaya kardeşleri de başarılı karnelerinden dolayı kutlayan İslam, çocukların isteği üzerine kendilerine tablet hediye edeceklerini söyledi.
Bakan İslam, ''Gurur tablomuz bu. Çocuklarımızın hepsinin böyle yetişmesini arzu ediyoruz. Hem kendileri mutlu olacaklar hem de güzel istikballeri olacak. Memlekete faydalı olacaklar, iyi bireyler olarak yetişecekler. Bu çocuklarımızın hem bireysel başarısı hem de çocuk evlerinin başarısı. Bu tabloları çoğaltmak istiyoruz'' diye konuştu.
Muhabir: Hande İlbeyi Canca
Yayınlayan: Eda Ay
Son Dakika › Güncel › Bakan İslam, huzurevi ''çınarı''nın doğum gününü kutladı - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?