Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "15 Temmuz tüm dünyaya göstermiştir ki bu ülkede demokrasinin ve milletin gücünün üzerinde hiç bir güç yoktur. 15 Temmuz'da halkın gücünün, tankın gücünü yendiğini tüm dünyaya gösterdik." dedi.
Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'la birlikte 15 Temmuz şehitlerini ve gazileri anmak amacıyla AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları tarafından Fatih'teki Saraçhane Parkın'da düzenlenen "Bu Bayrak Bize Emanettir" programına katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildiği programda sık sık tekbir getirildi.
Burada konuşan Kaya, programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti getirdi.
Kaya, tüm şehitlere rahmet, ailelerine sabır ve tedavisi süren gazilere acil şifa diledi. Kaya, bin yıldır kendilerine Anadolu'yu yurt kılanın şehadet ruhu olduğunu söyledi.
Bundan 100 yıl önce Çanakkale'de bir araya gelen yüreklerin, bu millete hiç unutamayacağı direniş ruhunu miras bıraktığını belirten Kaya, "Tarihimizin en zor anlarında millet olarak bize direnişin, dirilişin yolunu gösteren kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Onlar, zulüm karşısında hakkı üstün tutarak Allah katında peygamberlikten sonra en üstün makama, peygamberlik makamına yükseldiler. Onlar bu vatan uğruna can vermenin ne yüksek bir şeref olduğunu gösterdiler. Onlar zor zamanlarda tarihin seyrini değiştirerek iman gücüyle yolumuzu aydınlatan ışık oldular." diye konuştu.
Kaya, 15 Temmuz gecesinde de Çanakkale ruhuyla çıktık sokaklara belirterek, darbe girişimin başladığı sırada bakanlıkta çalıştığı ve Başbakan Binali Yıldırımla konuştuktan sonra Çankaya Köşkü'ne gittiğini ifade etti.
Daha sonra oraya Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın ve bakanların da oraya geldiğini hatırlatan Kaya, şunları kaydetti: "Meclis Başkanımız TBMM'nin kapılarını açarak geldi. Biz de orada bakan arkadaşlarımızla ve Meclis Başkanımızla Meclis'e gitme kararı aldık. Milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bombalara rağmen milletin iradesinin arkasında durduk. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sizler meydanlar indiniz ve bu ülkede hiç bir büyük oyunun, planın işlemeyeceğini canınız pahasına gösterdiniz. Bizler de sizin iradenize sahip çıkarak, bu milletin Meclisini bombalayan alçaklara oradan büyük bir mesaj yolladık. Tarih boyunca biz hep bu şehit ruhuyla var olduk aslında. 15 Temmuz'un direnişin ruhu da aslında aynen Çanakkale'deki ruh gibiydi. Cumhurbaşkanımız çok güzel bir şekilde ifade ettiler. '15 Temmuz bizim yeni bir Çanakkalemiz, yeni bir Sakaryamızdır.' 15 Temmuz tüm dünyaya göstermiştir ki bu ülkede demokrasinin ve milettin gücünün üzerinde hiç bir güç yoktur. 15 Temmuz'da halkın gücünün tankın gücünü yendiğini tüm dünyaya gösterdik."
Kaya, darbe girişimine karşı 15 Temmuz gecesi sokağa inen herkese ve evinde dua eden annelere teşekkür etti.
Kız kardeşinin o gece Vatan Caddesi'nde darbecilere karşı direnenler arasında yer aldığını dile getiren Kaya, şöyle konuştu:
"O gece salavatlarla, tekbirlerle korkusuzca nasıl ateşlerin üzerine yürüdüğünü beliyoruz. Tüm dünya o görüntüleri gördü. Dünyaya büyük bir ders verdiniz. Mahir Ayabak kardeşimiz hünez 17 yaşındaydı. Atatürk Havalimanı'nda en ön safta yürüdü. Tıpkı lise eğitimini bırakıp Çanakkale'de şehadete yürüyen 15'likler gibi, hiç tereddüt etmeden şehadete yürüdü Mahir. En genç şehidimiz Halil İbrahim Yıldırım da henüz 15 yaşındaydı. Hainlerin açtığı ateş sonucunda Bayrampaşa'da başından ağır bir şekilde yaralandı ve şehit oldu. Rabbim ruhunu muazzez kılsın. 8 çocuk şehidimiz, 71 çocuk gazimiz var. O yaşları küçük ama yürekleri büyük kahramanların üstün fedakarlıkları sayesinde milletimiz bu kutlu zaferi kutluyor. 15 Temmuz imanlı yüreklerin en çetin silahlara galip geldiğinin en güzel ispatı. 15 Temmuz mazlumların zalimlere direnişinin bir ifadesiydi. Bu milletin vefakar evlatlarının 15Temmuz'da gösterdiği üstün cesaret bizim geleceğimizin teminatı."
Kaya, Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de, terörle mücadelede ve 15 Temmuz'da verdiklerin kavganın ay yıldızlı bayrağın semalarda özgürce dalgalanması için olduğuna dikkati çekerek, rengi şehitlerin kanından alan bayraklarının ayakta olduklarının ve bir millet olarak onurlu bir şekilde yaşadıklarını delili olduğuna vurgu yaptı.
"Bayrağımızı indirmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecek" diyen Kaya, "Ne eli kanlı teröristlerin, ne darbeci katillerin bunu hiç zaman başarma şansı yoktur. Gençlerimiz 40 şehit yakınından bu akşam bu şanlı bayrağımızı teslim alacak. Şehitlerimiz o bayrak için kurşunların üzerine yürüdüler. O bayrak şehitlerimizin bize en büyük emaneti" ifadesini kullandı.
FETÖcülerin ihanetini asla unutmayacaklarını vurgulayan Kaya, şehitleri ve gazileri de unutturmayacaklarını dile getirdi.
AK Parti Gençlik Kolları Genel Baykanı Başkanı Melih Ecertaş, Türkiye'nin 81 ilinde "Bu Bayrak Bize Emanettir" programları yapıldığı söyledi. Her ilden bir bayrağın 250 genç tarafından 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edileceğini ve bir bayrağın Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi'nde gönderece çekileceğini ifade etti.
AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan da, 15 Temmuz'da gibi ağır bir sınavdan geçen herkesimden vatandaşlara etti.
Konuşmaların ardından bakanlar ve protokol üyeleri 15 Temmuz şehitlerinden Akın Sertçelik'in kızı Irmak Sertçelik'e Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim etmesi için Türk bayrağı teslim etti.
Son Dakika › Güncel › Bakan Kaya: '15 Temmuz'da Halkın Gücünün, Tankın Gücünü Yendiğini Tüm Dünyaya Gösterdik' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.