Bakan Kılıç: "Avrupa'nın, Orta Doğu'nun, Kuzey Afrika'nın Bir Parçasıyız (Ek) - Son Dakika
Güncel

Bakan Kılıç: "Avrupa'nın, Orta Doğu'nun, Kuzey Afrika'nın Bir Parçasıyız (Ek)

Bakan Kılıç: "Avrupa\'nın, Orta Doğu\'nun, Kuzey Afrika\'nın Bir Parçasıyız (Ek)

Berlin'de temaslarını sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Almanya'da Türkiye aleyhine kasıtlı bir propagandanın yürütüldüğünü söyledi.

18.11.2016 01:47

Berlin'de temaslarını sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Almanya'da Türkiye aleyhine kasıtlı bir propagandanın yürütüldüğünü söyledi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Berlin'e iki günlük bir ziyaret gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Berlin'in köklü futbol klüplerinden Türkiyem spor'u da ziyaret etti. Önce Türkiyemspor yöneticilerinden kulüp hakkında bilgiler alan Bakan Kılıç, daha sonra kulübün altyapı futbolcularıyla ve minik takımıyla bir araya geldi.

Kılıç, genç sporcularla sohbet ederek onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Daha sonra Türkiyemspor Klüp Başkanı Durmuş Ali Matur tarafından Bakan Kılıç'a, üzerinde bakanın kendi ismi yazan Türkiyemspor forması hediye edildi.

Çağatay Kılıç, spor salonundan çıkarken karşılaştığı doğuştan ama Oğulcan Çalkılıç ve annesiyle de bir süre sohbet etti. 13 yaşındaki Oğulcan'la yakından ilgilenen Bakan Kılıç, Oğulcan'ı ve annesini Türkiye'ye davet etti. Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a sarılarak yanağından öpen Oğulcan'da Bakan Kılıç için sevdiği bir parçayı seslendirdi.

Antrenman sahasında basının sorularını da yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Almanya'da Türkiye aleyhine kasıtlı bir propagandanın yürütüldüğünü söyledi. Kılıç, Türkiye'de 15 Temmuz tarihinde yaşananlar ve sonrasındaki gelişmeler hakkında Alman meslektaşlarının fazla bilgi sahibi olmadıklarını belirtti.

Çağatay Kılıç konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi :

"Türkiye'deki kızgınlıkların ve kırgınlıkların sebebinin tam olarak ne olduğunu algılayamamışlar. İnşallah bu ziyarette onlara bunları en iyi şekilde anlatma imkanı bulduk diye düşünüyorum. Almanya'da bazı unsurların Türkiye aleyhine estirmeye çalıştıkları olumsuz havanın kökünde, aslında yanlış bilgilendirmenin ve hatta kasıtlı bir propagandanın da olduğunu muhataplarımıza açık bir şekilde anlatıyoruz. Türkiye'nin Almanya'dan ve AB'den de beklentilerini de dile getiriyoruz. Bundan sonra bu böyle olacak. Bu anlamda bizim özellikle Almanlar'da ve Avrupalılar'da görmek istediğimiz şey, biz bir şeyleri anlatırken, Türkiye'nin kim olduğunu, nasıl bir ülke olduğunu bilerek bizimle muhatap olmaları. Bu konuyu da onlara hatırlatıyoruz. Meclisteki görüşmemizde, daha önce gündeme gelen Ermeni soykırımı tasarısıyla alakalı olan duruşumuzu en açık şekilde tekrar dile getirdik. Bunu asla kabul etmediğimizi, hiçbir şekilde meclisin ve parlamentonun görevinin bu olmadığını, olamayacağını, Türkiyenin de bunu asla kabul etmeyeceğini söyledik. Hukuki konular da gündeme geldi. Buradaki en büyük sıkıntı şu; herhengi bir şekilde Türkiye'de yaşanan ve harekete geçirilen hukuk sisteminin ve hukuk sistemi içerisinde hakimlerimizin ve savcılarımızın verdiği kararların sorgulanır halde algılanması. Bunları açık açık söylüyoruz, bunlar bizim bağımsız savcılarımızın, hakimlerimizin aldıkları kararlar. Bunlara herkesin saygı göstermesi gerekir. FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz, hukuk çerçevesinde onları devletin kurumlarından tamamen temizleyinceye kadar sürecektir."

Bakan Çağatay Kılıç Almanya temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanlığı AB Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, Federal Meclis Spor Komisyonu Milletvekilleri Matthias Schmidt ve Özcan Mutlu ile görüşme gerçekleştirdi. Kılıç, ayrıca Berlin'de faaliyet gösteren bazı dernek yöneticileri ve STK temsilcileriyle T.C Berlin Büyükelçilik Binası'nda bir araya geldi. - Berlin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Kılıç: 'Avrupa'nın, Orta Doğu'nun, Kuzey Afrika'nın Bir Parçasıyız (Ek) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement