Bakan Müezzinoğlu Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Bakan Müezzinoğlu Eskişehir'de

Bakan Müezzinoğlu Eskişehir\'de

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir’e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

07.07.2014 14:51

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ilk olarak Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Karayolu ile Eskişehir'e gelen Bakan Müezzinoğlu, valilik binası girişinde Vali Tuna, yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu tarafından karşılandı. Ziyaret sırasında konuşma yapan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Eskişehir'in hem sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi, hem de sağlık yatırımlarındaki durumu tespit etmek üzere Sağlık Bakanlığı'nın üst yönetimi ile birlikte geldiklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımızla gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Sonra sağlık çalışanlarımızla birlikte değerlendirme toplantısı yapacağız. Yatırımları yerinde inceleyerek akşam iftardan sonra ayrılacağız. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti olması asabiyle bizim için önemli ve değerli. İnşallah sağlık hizmetlerinde de arzu ettiğimiz noktaya önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Eskişehirimizi taşımış olacağız. Şehir Hastanesinini ihale süreçlerini takip ediyoruz. Bir iki ay içerisinde onları tamamlamayı hedefliyoruz. Şuanda 5 firma arasında proje tercihi seçimi yapıldı. Şimdi bu proje üzerinden son ihale takvimini başlatacağız ve inşallah en kısa zamanda ihale süreci tamamlanmış olacak" dedi.

Bakan Müezzinoğlu, piyasaya sahte ya da günü geçmiş stentler sunulduğu yönündeki bir soru üzerine "Biz Türkiye olarak dünya standartlarının da ötesinde dünyada ilk uygulamayı biz yaptık. Hala o düzeyde bir örneği yok. Gerek ilaç takip sistemi, gerekse tıbbi ürün sistemi ister Türkiye'de üretilsin, isterse yurtdışından gelsin gümrüklerden itibaren hasta kullanıncaya kadar takibini yapabilen bir sistemimiz var. Ama bütün buna rağmen bazen yanlış yapanlar oluyor. Onun da emniyetle birlikte takiplerini yapıyoruz" diye konuştu.

Ziyaret anısına Vali Tuna, Bakan Müezzinoğlu'na tablo hediye etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Müezzinoğlu Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement