Bakan Oğluna Fakirlik Bursu - Son Dakika
Güncel

Bakan Oğluna Fakirlik Bursu

Bakan Oğluna Fakirlik Bursu

Ankara'daki TED Koleji'nin dar gelirli ailelerin başarılı çocukları için verdiği bursa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu da dahil edilince ortalık karıştı.

11.07.2013 08:24  Güncelleme: 15:34

Ankara'daki TED Koleji'nin dar gelirli ailelerin başarılı çocukları için verdiği bursa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 12. sınıf öğrencisi oğlu da dahil edildi. Ancak Davutoğlu bursu reddetti

Türkiye'de bugüne kadar çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve işadamı yetiştiren Türk Eğitim Derneği (TED), ilginç bir "burs" skandalı ile çalkalanıyor. Her yıl, başarılı ve gelir durumu iyi olmayan beş öğrenciyi, "tam burslu" olarak okutma kararı alan TED yönetimi, 2013-2014 öğretim döneminde tam burslu okutulacak 5 öğrenci arasına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 12. sınıf öğrencisi oğlu M. Davutoğlu'nu da aldı. Listenin açıklanması ile birlikte ise, okul karıştı.

Taraf'ın haberine göre; TED'deki "burs skandalının" ilginç hikayesi şöyle: Kısa adı TED olan Türk eğitim Derneği Koleji, başarılı ve fakir öğrencileri destek sağlamak için 2003-2004 eğitim döneminden bu yana, her yıl belirli sayıda öğrencisine tam burs sağlıyor. Yani, öğrencilerin okul giderleri okul tarafından sağlanıyor. Ancak, tam burslu olarak okumak için beş şartı tutturmak gerekiyor. Bu şartlar ise, Türk vatandaşı olmak, 5-9. sınıflar arasında okumak, not ortalamasının 85-100 arasında olması, maddi desteğe ihtiyaç duyması ve başka kurumlardan burs almaması gerekiyor.

Liste açıklandı, ortalık karıştı

TED Genel Müdürü Sevinç Atabay, 28 Haziran 2013 tarihinde okulun birimlerine bir yazı göndererek, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında tam burslu okutulacak öğrencilerin isimlerini açıkladı. Liste, eskiden beri burs alan bazı öğrencilerin yanı sıra, bu yıl ilk ilk kez tam burs almaya hak kazanan beş öğrencinin ismi de yer aldı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, bu yıl 12. sınıfta okuyan oğlu M. Davutoğlu'nun ismi de yer aldı. Bu durum okul içinde çeşitli tartışmaların başlamasına yol açarken, Davutoğlu'nun bursu reddettiği öğrenildi. Veliler ise halen ANAP'ın eski yöneticilerinden Selçuk Pehlivanlıoğlu'nun başkanlığını yaptığı TED Koleji'nin, tam burslu öğrencileri tesbit ederken subjektif hareket ettiğini öne sürdüler. Veliler, bakan çocuklarının, not ortalaması ve diğer kriterleri tuttursa da, gelir durumunun tam burslu olarak okutulmaya imkan vermediğini kaydettiler. Tam burs kazanan diğer kişilerin ise, Ö. Doğan, M. Koçak, E. Göndür, O. Yavuz'dan oluştuğu ve tüm şartları taşıdıkları kaydedildi.

TED yanıt vermedi

TED Koleji Genel Müdürü Sevinç Atabay, Taraf 'ın konuyla ilgili iddiaları aktarmasına rağmen, bir açıklama yapmadı.Okul yönetimi, Atabay'ın yurtdışında olduğunu belirterek, konuyu tam olarak Atabay'ın bildiğini kaydettiler. Öte yandan halen birçok bakan ve milletvekilinin çocukları aynı okulda eğitim görüyor. TED, Türkiye'de en pahalı özel okulların başında geliyor.

Dışişleri'nden Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun oğlu Mehmet Davutoğlu'nun "fakirlik bursuyla okuduğuna" ilişkin basında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında yayınlanan 'Bakan oğlu fakirlik bursuyla okuyor' başlıklı haberler hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu haberlerde yer aldığı şekilde Sayın Bakan'ın oğluna bir burs verilmesi, 'Bakanın oğlunun fakirlik bursu ile okuması' kesinlikle söz konusu değildir. Haberlerde geçen 'Mehmet Davutoğlu'na yüzde 100 burs verdi', 'torpilin belgesi', 'Mehmet'in servis, yemek, eğitim, kitap, kırtasiye tüm ihtiyaçları okuldan' ibarelerinin tümü asılsızdır" ifadelerine yer verildi.

Mehmet Davutoğlu'nun dört yıldır aynı okula devam ettiğinin ve okulca belirlenen ücretin düzenli olarak Bakan Davutoğlu tarafından ödendiğinin belirtildiği açıklamada, bugüne kadar hiçbir şekilde bir burs talebi olmadığı ya da burs alınmadığı, bu durumun gelecek eğitim-öğretim yılı için de aynen geçerli olduğu kaydedildi.

Okul yönetiminin, herhangi bir burs talebi olmamasına rağmen, Mehmet Davutoğlu'nun gösterdiği başarı sebebiyle burs almaya hak kazandığını bildirdiğine ancak bunun için gelir seviyesi ile ilgili bir şarttan bahsetmediğine değinilen açıklamada, "Bu konuda okul tarafından nihai bir bildirimde ya da aile tarafından kabulde de bulunulmamıştır. Haberde adı geçen bursun kullanımı söz konusu değildir. Mehmet Davutoğlu'nun 2013-2014 eğitim-öğretim yılı için de okul kaydı henüz yenilenmemiştir" denildi.

Bakanlık açıklamasında, şunlar belirtildi:

"Sayın Bakan'ın ikisi yüksek lisansta olmak üzere dört çocuğu eğitim görmektedir. Sayın Davutoğlu, bugüne kadar hiçbir çocuğu için hiçbir dönemde hiçbir şekilde eğitim yardımı ya da burs talep etmemiş, böyle bir başvuruda bulunmamıştır. Bu tür etik konularda son derece hassas olan Sayın Bakan'ı yıpratmaya yönelik bu tür çarpıtma ve yalan haberler her şeyden önce ba

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Bakan Oğluna Fakirlik Bursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement