Bakan Yıldırım'dan "Siber Güvenlik Ordusu" Açıklaması

"bunlar bir öneridir.
"bunlar bir öneridir. Bir çalıştayda ortaya konan bir öneridir. Bunlar ilgili kurumlar tarafından değerlendirilecek. Yapılacak katkı varsa, o katkı sağlanacak. Düzeltilmesi gereken konular varsa düzeltilecektir. Kamunun içinde olmadığı bir oluşum, şüphesiz münferit olarak bazı korumaları yapabilir. Ama topyekün bir güvenlik şemsiyesi oluşturmak için mutlaka kamuyla birlikte hareket etmek gerekir " Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Özgür ARSLAN/ İstanbul DHA Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde başlayan ICT Summit Eurasia Bilişim Zirvesi'nin açılışı sonrası Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Yıldırım Türkiye'nin bir siber güvenlik ordusu kurmak için harekete geçtiği konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
" BU BİR ÖNERİDİR "
Bakan Yıldırım, " Mesele şu. Sivil toplum kuruluşlarımızın önderliğinde bir çalıştay düzenlendi. Bu çalıştayda Türkiye'nin siber güvenliği, ele alındı. Yani, Türkiye'de bilişim haklarına yapılabilecek bir siber saldırının olası sonuçlarının neler olacağı ve buna karşı ülke olarak hazır mıyız değil miyiz ' Bunların ele alınacağı çeşitli uzmanların sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, hatta bu siber saldırıları da yapan kişilerin katıldığı bir çalıştaydı bu " dedi. Bakan Yıldırım, " Bilgisayar ortamında internet ortamında iş ve işlemler arttıkça bu tip saldırılar ve tehditlerin önemi daha çok artıyor. Bilhassa bankacılık sisteminin çöktüğünü düşünün bunun mağduru kim olur ' Milyonlarca vatandaşımız olur. O yüzden de sadece bu tedbirleri bizim almamız yetmez. Burada küresel bir işbirliği mutlaka gerekmektedir " diye konuştu.
Yıldırım, bilişimin ülke güvenliği kadar önem taşıdığını aktaran Yıldırım herkesin ortak hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Kurulacak kurumun adının Ulusal Siber Koordinasyon Kurulu olacağının hatırlatılması üzerine ise Yıldırım, " Bunlar bir öneridir. Bir çalıştayda ortaya konan bir öneridir. Bunlar ilgili kurumlar tarafından değerlendirilecek. Yapılacak katkı varsa, o katkı sağlanacak. Düzeltilmesi gereken konular varsa düzeltilecektir. Kamunun içinde olmadığı bir oluşum, şüphesiz münferit olarak bazı korumaları yapabilir. Ama topyekün bir güvenlik şemsiyesi oluşturmak için, mutlaka kamuyla birlikte hareket etmek gerekir " şeklinde konuştu.