Bakan Yıldız: ``Türkiye İçin Bir Dönüm Noktası Olacak'' - Son Dakika
Güncel

Bakan Yıldız: ``Türkiye İçin Bir Dönüm Noktası Olacak''

Bakan Yıldız: ``Türkiye İçin Bir Dönüm Noktası Olacak\'\'

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Referandumda Asıl Oylanacak Olanan 'sistem Değişikli' Olduğunu Vurgularken, 'burada Siyasi İstikrarın Sürdürülebilmesine Dayalı Bir Süreç İşliyor. Bu Yalnızca Siyasi Tarihimizin Değil, Türkiye İçin Bir Dönem Noktası Olacak' Dedi.

02.09.2010 19:08

ENERJİ Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, referandumda asıl oylanacak olanan 'sistem değişikli' olduğunu vurgularken, ''Burada siyasi istikrarın sürdürülebilmesine dayalı bir süreç işliyor. Bu yalnızca siyasi tarihimizin değil, Türkiye için bir dönem noktası olacak' dedi.

Referandum ziyaretleri kapsamında Manisa'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Binası'nda, İl Başkanı Abdurrahim Arslan, Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi ve Recai Berber ile partililer tarafından karşılandı. İl Başkanı Arslan, Bakan Yıldız'a çiçek ve Manisa'ya özgü hediyeler verdi. Burada bir konuşma yapan Bakan Taner Yıldız, 12 Eylül'de yapılacak referandumun önemine değinirken, ''Bu hepimizin koşturması gereken, gece gündüz demeden çalışması gereken bir süreç. Burada yalnızca iktidar ve muhalefet oylanmayacak. Bazıları bu referandumu o tarafa çekseler de aslı böyle değil. Burada asıl oylanacak olan sistem değişikliğidir. Burada mesele hükümet veya muhalefet değil. Burada siyasi istikrarın sürdürülebilmesine dayalı bir süreç işliyor. Bu yalnızca siyasi tarihimizin değil, Türkiye için bir dönem noktası olacak' dedi.

''SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ' VURGUSU

Bakan Yıldız, Manisa'da evet oylarının önde çıkacağına inandığını belirterek, ''Gerek milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız, gerekse de STK'lar bir sistem değişikliği ile ilgili konuda Manisalılar'ın basiretine ve sağduyusuna inanıyor. İnancımız Manisa'nın evet demesidir. 2011 yılında siyasi partilerimizi oylayacağız. O adı üzerinde bir seçimdir. Ama halk oylaması hepimizin yıllardın beri şikayet ettiğimiz bir anayasayı yeniden yapılandırmaktır. Anayasa değişikliği ile ilgili durumlar bugüne kadar bir çok ortamda konuşuldu. Referandumun olumsuz çıkmasını isteyenler bunu sadece bir kimlik problemi olduğu için hayır dediler. Değişiklik paketi sürecinde muhalefet bizim kendilerine dayatma yaptığımızı iddia etti. Metinlerinizi verin dedik. Sonra da onlara hadi beraber yapalım dedik. Ona da yanaşmadılar. Bu Nasrettin hocanın hesabıdır. Bu yaptığımız bizden daha güzel olan çocuklarımızın geleceği ile ilgili bir konudur. Hep beraber buna omuz vermemiz lazım' diye konuştu.

''ÇİFTE BAYRAM OLACAK'

12 Eylül'den sonra Türkiye'nin çifte bayram yapacağını iddia eden Yıldız, ''Bakınız dünya büyüyor ama Türkiye daha hızlı büyüyor. Bugün dünyada en hızlı büyüyen ülkeler arasında 17. sıradayız. Hedefimiz ilk 10 ülke arasına girmektir. Türkiye'nin bu sığmayan kabına yeterli olacak değişiklik yapıyoruz. Türkiye bu kıvamı mutlaka yakalayacaktır. 12 Eylül'den sonra 2 bayramı birden yapacağız. Bunun için gösterilen çaba ve emeklere teşekkür ediyorum' dedi.

''KOMŞULARIN KARARLARINA DA YARDIMCI OLALIM'

Bakan Taner Yıldız, referandumda kişinin sadece evet demesinin yeterli olmayacağını vurgularken, ''Hangi meslek grubu ve eğitim seviyesinden olacaksak olalım biz buna kayıtsız kalamayız. Bu bizi ilgilendirmiyor diyemeyiz. Her birimizin yalnızca kendisi ile ilgili kararlar oluşturması için değil, konu komşusunun da kararlarına yardımcı olmamız gerek. Bugüne kadar 86 kez anayasa değişikliği yapıldı. Bunun tamamen elden geçmesi gerekiyor. Ben elbirliği ile bu noktaya da ulaşacağımızı sanıyorum' diye konuştu.

''ÖNCE HAKKA GÜVENİYORUZ, SONRA HALKA'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu tarafından gündeme getirilen genel af konusuyla ilgili soruyu Yıldız, ''CHP şimdi ben onu kast etmedim başkasını kast ettim diyor. Bizim ülkemizin hassasiyetlerinin olduğunu söyleyebiliriz. Parti olarak önce hakka sonra halka güveniyoruz. Her zaman biz vatandaşımızın tercihine bakarız. Biz herzaman vatandaşımızın gözüne baktık' diye yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU'NA ESPRİLİ YANIT

Bakan Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun ''Referandumda yüzde 60 hayır çıkacak' yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de ''Bu gibi tahminlerde bulunmanın sağlığa bir zararı yok' esprili bir yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Yıldız: ``Türkiye İçin Bir Dönüm Noktası Olacak'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement