Bakan Yılmaz: "Zaferlerimiz Kadar Acı Günlerimizi de Hatırlamalıyız" - Son Dakika
Güncel

Bakan Yılmaz: "Zaferlerimiz Kadar Acı Günlerimizi de Hatırlamalıyız"

Bakan Yılmaz: "Zaferlerimiz Kadar Acı Günlerimizi de Hatırlamalıyız"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Genelde milletler zaferleriyle anılmak isterler ancak bir toplumun hayatında zaferler olabildiği gibi yenilgileri mağlubiyetleri de olacaktır."

21.10.2012 19:37

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Genelde milletler zaferleriyle anılmak isterler ancak bir toplumun hayatında zaferler olabildiği gibi yenilgileri mağlubiyetleri de olacaktır. işte Balkan savaşları mağlup olduklarımızın, zayıflıklarımızın hepsinin bir araya geldiği bir savaştır"

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sabahattin Zaim Üniversitesinde düzenlenen "100. Yılında Balkan Savaşları Uluslararası Sempozyumu"nun son oturumuna katıldı. 'Zaferlerimiz kadar acı günlerimizi de hatırlamalıyız' diyen Yılmaz, "Genelde milletler zaferleriyle anılmak isterler ancak bir toplumun hayatında zaferler olabildiği gibi yenilgileri mağlubiyetleri de olacaktır. İşte Balkan Savaşları mağlup olduklarımızın, zayıflıklarımızın hepsinin bir araya geldiği bir savaştır" dedi.

Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "100. Yılında Balkan Savaşları Uluslararası Sempozyumu"nun son oturumu Sabahattin Zaim Üniversitesinde düzenlendi.

Sempozyuma Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanı sıra Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Karadağ Devlet Bakanı Rafet Husoviç, Sırbistan Devlet Bakanı Sulejman Ugljanin ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Sempozyumda bir konuşma yapan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Genelde milletler zaferleriyle anılmak isterler ancak bir toplumun hayatında zaferler olabildiği gibi yenilgileri mağlubiyetleri de olacaktır. İşte Balkan Savaşları mağlup olduklarımızın, zayıflıklarımızın hepsinin bir araya geldiği bir savaştır. Dolayısıyla bu sempozyumu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum" dedi.

'Zaferlerimiz kadar acı günlerimizi de hatırlamalıyız' diyen Bakan Yılmaz, "Savaşın ayrıntıları anlatılan hatıra kitaplarını okuduğumuzda çok büyük hatalar yapmış olduğumuzu ve çok büyük kayıplar verdiğimizi görüyoruz. Acı vericide olsa da bunları okumamız hatırlamamız gerekiyor. Zaferlerimiz kadar acı günlerimizi de hatırlamalıyız. Toplumsal hafızamızda bunlar çok güçlü bir şekilde yerini edinmeli. Bu demek değildir ki geçmişteki düşmanlıklarımızı yeniden canlandıralım. Önemli olan geçmişten ders alarak geleceği inşa etmeye çalışmaktır. Geçmişi bir yük olarak sırtımızda taşımamalıyız" diye konuştu.

'Büyük milletleri büyük yapan onların tarihsel tecrübeleridir' Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Türk milleti olarak normalleşiyoruz diye düşünüyorum çünkü kayıplarımızı ve yenilgilerimizi hiç anmazdık. Sarıkamış'ı Cumhuriyet dönemlerinde kimse anmak istemez ama son zamanlarda devlet erkanından katılımla birlikte Sarıkamış anılmakta. Büyük milletleri büyük yapan onların tarihsel tecrübeleridir. Eğer bir millet bir acıyı çekip sorunların üstesinden gelmişse gelecekte de aynı dirayeti gösterebileceğini umabiliriz. Millet olarak güçlü taraflarımızı bilmemiz gerektiği gibi zayıf yanlarımızı da bilmemiz iyi analiz, etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde zayıf yanlarınızı bilen düşmanlarınız karsısında zayıf hale gelirsiniz. Biz diyoruz ki vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.vatan sevgisi sözle değil hizmetle gösterilmesi gerekir." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Yılmaz: 'Zaferlerimiz Kadar Acı Günlerimizi de Hatırlamalıyız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement