Balıkesirli Vatandaşların Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Balıkesirli Vatandaşların Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Balıkesirli Vatandaşların Demokrasi Nöbeti Sürüyor

Balıkesir'de, askeri kalkışmanın yaşandığı gece sokağa çıkarak darbe girişimini protesto eden vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

18.07.2016 08:16

Balıkesir'de, askeri kalkışmanın yaşandığı gece sokağa çıkarak darbe girişimini protesto eden vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

TSK içindeki bir grup askerin 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokağa çıkan Balıkesir halkının protesto eylemleri bugün de devam etti. Kızılay Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar sık sık 'İdam geri gelsin' sloganları attı. Protestoya AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti Balıkesir Eski Milletvekili İsmail Özgün de destek verdi.

Özgün yaptığı konuşmada, "Vatandaşın ne dediği önemlidir. Ona kulak vermek gerekir. İnşallah bu söylediğinizi, büyüklerimiz, başbakanımız, cumhurbaşkanımız duymaktadır, ve inşallah Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülecektir, ümit ediyoruz. Bunlara en ağır ceza neyse o verilmelidir. Ben yıllarca TBMM'de sizi temsil ettim. Bu darbe girişimine, çok üzüldük ama bir şeyi gördük! Milletimizin yüksek basiretini gördük. Milletimiz sokaktaki tankların üzerine çıktı. Gençlerimiz tankların önüne kendilerini siper etti. Türkiye'nin dört bir yanında meydanları doldurdu. Ankara'da, İstanbul'da, Balıkesir'de ve Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlarımız demokrasiye, özgürlüğüne, milli iradeye sahip çıktı, göğsünü siper etti. Onun için milletimizi kutluyorum" dedi.

Vatandaşın meydanda bekleyişi sürüyor.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balıkesirli Vatandaşların Demokrasi Nöbeti Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement