Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Mehterli Açılış - Son Dakika
Güncel

Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Mehterli Açılış

Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği\'ne Mehterli Açılış

Kartal’da Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği mehterli törenle açıldı.

18.01.2014 16:44

Kartal'da Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği mehterli törenle açıldı. Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Bulgaristan'a gittiklerinde tercümana ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Göç sonrasında burada kalan kardeşlerim, bu ülkenin ana dilini bilmek zorundasınız ama oradaki ana dilinizi de sürdürmek zorundasınız" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün destekleriyle yapımı tamamlanan Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği hizmete girdi. Mehter takımının mini konseriyle başlayan açılış töreninde Başkan Altınok Öz, vatandaşlar tarafından meşaleler eşliğinde karşılandı.

Kartal Soğanlık Orta Mahalle'de yapımı tamamlanan Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Bulgaristan Başkonsolosu Alxander Velev, Balkan Göçmenleri Federasyonu Genel Sekreteri Hüsamettin Onar, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve çok sayıda siyasi isim katıldı.

Törende Kartallı vatandaşlar, Başkan Altınok Öz'e sloganlarıyla sevgi gösterisinde bulundu. Meşalelerle karşılanan Başkan Öz, açılışta yaptığı konuşmada yapımı tamamlanan binanın önemini şöyle anlattı: "Yüzyıllar önce Anadolu'dan Balkanlara giden daha sonra göç edenler ile kalanlar arasında köprüyü oluşturacak bir binadır burası. Bu bir il binası, bir il dernek binası değildir. Bu binanın önemli görevleri var. Bu binanın orada kalanlar ile buraya gelenler arasında önemli bir köprü görevini layıkıyla yerine getireceğinden en ufak bir şüphem yoktur."

Başkan Öz, Bulgaristan'a gittiklerinde tercümana ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Göç sonrasında burada kalan kardeşlerim, bu ülkenin ana dilini bilmek zorundasınız. Ama oradaki ana dilinizi de sürdürmek zorundasınız. Konsolosumun da söylediği gibi burada dil kursları Bulgarca ağırlıklı olacak şekilde orayı daha iyi anlamak ve daha iyi iletişim kurmak için düzenlendi" diye konuştu.

Bulgaristan Başkonsolosu Alxander Velev'in Başkan Altınok Öz'e plaket takdim etmesinin ardından Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılış kurdelesi kesildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'ne Mehterli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement