Balyoz Davası'nda Tanıklar Dinlendi - Son Dakika
Güncel

Balyoz Davası'nda Tanıklar Dinlendi

Balyoz Davası\'nda Tanıklar Dinlendi

Balyoz Davası'nda 1.Ordu Komutanlığı'nca yapılan dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen sonuç raporunda imzası bulunan Hasan Durak ve Mehmet Pınar tanık olarak dinlendi.

02.03.2012 21:47  Güncelleme: 08:25

Balyoz Davası'nda 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nca yapılan dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Başkanlığı sonuç raporunda imzası bulunan Hasan Durak ve Mehmet Pınar tanık olarak dinlendi. Tanık dinlenmesine ara veren mahkeme heyeti duruşmayı 5 Mart saat 09.30'a erteledi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz Davası'nda 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı'nca yapılan dava konusu plan seminerine ilişkin düzenlenen Genelkurmay Başkanlığı sonuç raporunda imzası bulunan Albay Hasan Durak tanık olarak dinlendi. Tanık Durak, davanın iddianamesini okuduğunu belirterek, dava konusu seminere Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirildiğini, seminere ilişkin aldığı notlarıda yazıya döktüğünü söyledi.

"BALYOZ, SUGA VE ORAJ İSİMLİ PLANLARI DUYMADIM"

Seminerde 'Balyoz', 'Suga' ve 'Oraj' isimli planları duymadığının altını çizen tanık Durak, sorular üzerine Harp Akademilerinde öğrenciyken seminere katıldık. Kolorduda katıldım, tugaydayken de seminerlere katıldım" dedi. Sorular üzerine tanık Durak, dava konusu seminere ilişkin ses kayıtlarını dinlemediğini ifade ederek, seminerde de ses kayıt aleti tespitim olmadı" diye konuştu.

"TAKDİR ETTİM"

Savcı Hüseyin Kaplan raporda 'İç tehtidin marjinal düzeye indirildiği'nin' ifade edildiğini belirterek bunun ne anlama geldiğini sordu. Tanık Durak ise "Güneydoğu Anadolu'da terörün bitirilmesi anlamında değerlendiriyorum" dedi. Tanık Durak seminerde rutinin dışına çıkıldığına şahit olmadığını anlatarak, savcının bazı sorularına ise 'Hatırlamıyorum' diye cevap verdi. Savcı Hüseyin Kaplan ise bugün duruşmada tanık olarak ifadelerine başvulan eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ en ince detaya kadar hatırladı takdir ettim" dedi.

TANIK MEHMET PINAR DA DİNLENDİ

Daha sonra Genelkurmay Gözlemci Heyet Başkanı olarak dava konusu seminere katılan ve o dönemde Tuğgeneral rütbesiyle sonuç raporunda imzası bulunan Mehmet Pınar tanık olarak dinlendi. Pınar, 5-7 Mart 2003 tarihinde 1. Ordu komutanlığında düzenlenen plan seminerinin katıldığı diğer seminerlerden farkının olmadığını belirterek, seminerin tatbikat programında yer aldığı şekilde yapıldığını, seminere başından sonuna kadar katıldığını söyledi. Tanık Pınar, hazırlanan sonuç raporunu gözlemlerine dayalı olarak onayladığını ifade etti. Tanık dinlenmesine ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Mart saat 09.30'a erteledi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balyoz Davası'nda Tanıklar Dinlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement