Bandırma'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı Haberine Ek - Son Dakika
Güncel

Bandırma'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı Haberine Ek

Bandırma\'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı Haberine Ek

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bu sabah kurban kesilerek başlayan av sezonu töreninin ardından Balık Komisyoncuları Derneği tarafından balık şenliği düzenlendi.

01.09.2013 15:02

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bu sabah kurban kesilerek başlayan av sezonu töreninin ardından Balık Komisyoncuları Derneği tarafından balık şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan 3 bin kişiye ekmek arası ithal uskumru ikram edildi.

Şenliğe Bandırma Belediye Başkanı CHP'li Sedat Pekel,Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı,Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Kocabıyık,Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Göksel Karlahan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar balık ekmek alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Bu yıl ilki düzenlenen balık şenliğinin bundan böyle her yıl geleneksel olarak düzenleneceğini açıklayan Bandırma ve Çevresi Balık Komisyoncuları Derneği Başkanı Harun Önen, şenliğin düzenlenmesindeki amacın balıkçılığın gelişimine katkıda bulunmak ve balık tüketimini teşvik etmek olduğunu söyledi.

Önen, şenlikte sardalya ikram etmeyi planladıklarını ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle yeterince balık avlanamadığı için ithal uskumru verebildiklerini belirterek, şenliklerin gelecek yıl kapsamının daha geliştirileceğini söyledi. Balık sezonunun başlamasını da değerlendiren Önen, 'Bu yıl sezonun iyi geçeceğini tahmin ediyoruz. Sezon ilk gününde balıkçılar olarak bölgede etkili olan olumsuz hava şartlarına takıldık. Bundan dolayı da Bandırma Balık Haline kısıtlı oranda balık geldi. Olumsuz hava şartlarının sona ermesiyle birlikte çok sayıda balıkçı ava çıkacaködedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı Haberine Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement