Bangladeş'e Sığınan Rohingya Müslümanlarının Durumu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bangladeş'e Sığınan Rohingya Müslümanlarının Durumu

Bangladeş\'e Sığınan Rohingya Müslümanlarının Durumu
13.09.2012 16:35

ABD, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanları'nın güvenli biçimde ülkelerine iade edilmesini istedi.

ABD, Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletindeki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Rohingya Müslümanları'nın güvenli biçimde ülkelerine iade edilmesini istedi.

Myanmar'daki sorunlu bölgeyi kısa süre önce ziyaret eden Amerikan Dışişleri Bakanlığı heyeti, Bangladeş'in başkenti Dakka'da düzenlediği basın toplantısında, Dakka yönetiminden Myanmar'dan kaçan Müslümanlara sınırlarını açık tutmayı sürdürmesini talep etti.

Myanmar'a sığınanların durumunun hala çok kötü olduğunu bildiren Amerikalı yetkililer, hem Bangladeş'ten hem de Myanmar'dan uzun süreli bir çözüm için çalışmalarını istedi.

Amerikan heyetinin ilk önce Myanmar'daki sorunlu bölgeyi ziyaret ettiği daha sonra da Bangladeş'in güneyindeki Cox's Bazar bölgesinde kurulan mülteci kamplarını gezdiği bildirildi.

Myanmar'ın Arakan bölgesinde Rakhine Budistleri ile Rohingya Müslümanları arasında haziran ayında başlayan şiddet olaylarında özellikle Müslümanlardan çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve toplu göç olayları başlamıştı.

Muhabir: Adıgüzel Tozkoparan/ AP

Yayıncı: Ogün Duru - DAKKA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bangladeş'e Sığınan Rohingya Müslümanlarının Durumu - Son Dakika


Advertisement