Baro Başkanı Öztekin: Ülke Bölünmenin Eşiğinde - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Öztekin: Ülke Bölünmenin Eşiğinde

Baro Başkanı Öztekin: Ülke Bölünmenin Eşiğinde

Eskişehir'de Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Rıza Öztekin, "Ülkemizin özellikle güneydoğusunda devlet otoritesi kalmamıştır ve terör örgütü bu boşluğu doldurarak kan akıtmaya devam etmektedir.

01.09.2015 14:08

Eskişehir'de Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Baro Başkanı Rıza Öztekin, "Ülkemizin özellikle güneydoğusunda devlet otoritesi kalmamıştır ve terör örgütü bu boşluğu doldurarak kan akıtmaya devam etmektedir. Ülke bölünmenin eşiğindedir" dedi.

Yeni Adli Yıl açılışı nedeniyle Eskişehir Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın ile avukatlar katıldı. Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin'in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Baro Başkanı Rıza Öztekin yaptığı konuşmada kronikleşmiş birçok yargısal ve mesleki sorunların olduğunu söyledi. Türkiye'nin bölünmenin eşiğinde olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Anayasayı tanımadığını öne süren Öztekin, şöyle dedi:

"Adli Yıl açılışını yaptığımız bugünlerde maalesef şehit haberleri gelmeye devam etmektedir. Ülkemizde tam bir karmaşa, kargaşa ve kaos ortamı vardır. Ülkemizin özellikle güneydoğusunda devlet otoritesi kalmamıştır ve terör örgütü bu boşluğu doldurarak kan akıtmaya devam etmektedir. Üniter yapımız çok ciddi tehdit altındadır. Ülke, bölünmenin eşiğindedir. Ulus egemenliğinin, demokrasinin, hukuk devletinin ve dolayısıyla yargı bağımsızlığının en önemli teminatı olan laik devlet yapısı ve kuvvetler ayrılığı, sadece Anayasa'da soyut bir kavram olarak kalmıştır. Türkiye'de parti devleti ve tek adam yönetimi hakimdir. Türk tipi başkanlık sistemi fiilen uygulanmakta olup yasama, yürütme ve maalesef yargı tek elde toplanmıştır. Cumhurbaşkanı 'ister kabul edin ister etmeyin 10 Ağustos'tan sonra fiilen rejim değişti' demekte olup, maalesef malumun ilanı olan bu beyan değişmez maddeler de dahil Anayasa'nın fiilen bir çok maddesinin yürürlükte olmadığı gerçeğini göstermektedir. Aslında rejim 10 Ağustos'tan çok daha önce değişmiştir. Bu bir günlük bir iş değildir. Cumhurun başı Anayasa ve hukuk tanımıyorsa halkı hukuka nasıl davet edeceğiz? 'Adalete güvenin, Adalet devletin temelidir' nasıl diyeceğiz. Adaleti, devletin temelinden 10 yıllık süreçte göstere göstere çekip alan ve devlet aygıtını ele geçiren, çökerten bu zihniyetin tüm hukuksuzluklarını yıllardır dile getirmemize rağmen hiç kimsenin kılını kıpırdatmaması ve tepki göstermemesi her şeyden daha vahimdir." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Öztekin: Ülke Bölünmenin Eşiğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement