Bartın'daki faciada acı gerçeği Bakan Fatih Dönmez: İşçilerin bir kısmı basınç ve sıcaklıkla yaşamını yitirdi - Son Dakika
Güncel

Bartın'daki faciada acı gerçeği Bakan Fatih Dönmez: İşçilerin bir kısmı basınç ve sıcaklıkla yaşamını yitirdi

Bartın'daki bir maden ocağında yaşanan patlamada 41 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Dün akşam bölgeye giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sabah saatlerinde son durumu aktararak, "Patlama anıyla birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın maalesef bir kısmını olay yerinde kaybetmiş olduk" ifadelerini kullandı.

15.10.2022 07:35  Güncelleme: 15:51

Dün akşam Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında saat 18:15 sıralarında, ilk belirlemelere göre grizu kaynaklı patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle 41 kişi yaşamını yitirirken, bölgede gece boyunca çalışmalar devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de haberi alır almaz bölgeye intikal etti. Burada çalışmaları yakından takip eden bakanlar, son durumu kamuoyu ile paylaştı.

"PATLAMAYLA OLUŞAN BASINÇ VE SICAKLIKLA BİR KISMINI KAYBETTİK"

Madende arama kurtarma yapmanın özel tecrübe gerektirdiğini ifade eden Bakan Dönmez, "Diğer arama kurtarma faaliyetlerden oldukça farklı. Gerek TTK gerek kömür işletmeleri bu alanda sadece ülkemizde değil, dünyada hakikaten başarıyla anılan arama kurtarma ekiplerinden birisidir. Ancak bizim ilk değerlendirmelerimiz şunu gösteriyor. Patlama anıyla birlikte oluşan yüksek basınç ve sıcaklıkla arkadaşlarımızın maalesef bir kısmını olay yerinde kaybetmiş olduk. Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar." dedi.

Bakan Dönmez, Bartın'daki faciada acı gerçeği açıkladı: İşçilerin bir kısmı basınç ve sıcaklıkla yaşamını yitirdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez


Bartın\'daki faciada acı gerçeği Bakan Fatih Dönmez: İşçilerin bir kısmı basınç ve sıcaklıkla yaşamını yitirdi

Son Dakika Güncel Bartın'daki faciada acı gerçeği Bakan Fatih Dönmez: İşçilerin bir kısmı basınç ve sıcaklıkla yaşamını yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement