Başbakan Davutoğlu: 3 Örgüt 28 Mayıs'ta Anlaştı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Davutoğlu: 3 Örgüt 28 Mayıs'ta Anlaştı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD, PYD ve Esad rejiminin 28 Mayıs'ta anlaşarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istediklerini söyledi.

14.10.2015 19:39  Güncelleme: 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de Jülide Ateş, Selçuk Tepeli ve Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, 28 Mayıs'ta PYD, IŞİD ve Esad rejiminin anlaşarak Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istediklerini belirtti.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

"POTANSİYEL ŞÜPHELİ DİYE BİRİSİNİ TUTUKLAYAMAZSINIZ"

Her zaman şüpheli olarak birtakım isimler tespit edilir. Kast ettiğim şey şu Türkiye demokratik hukuk devleti. Potansiyel şüpheli diye birisini tutuklayamazsınız. Türkiye antidemokratik bir ülke değil. 'Muhtemelen suç işleyebilir' diye gözaltına alınacak bir ülke değil. Her tutuklamanın delillendirilmesi lazım. Şunu kast ediyoruz: Hiçbir vatandaşın hukukunu zedelemeden takip edeceksiniz. Suça doğru gidiyorsa doğru zamanda yakalayacaksınız. 'Şüphelendiğimiz adamı alırız' deseydik Türkiye Suriye gibi algılanırdı. Suruç saldırısından sonra 768 ismin denetim altına alınması için talimat verdim.

"CANLI BOMBALARDAN BİRİNİN İSMİ NEREDEYSE NETLEŞTİ"

Bu iki teröristle ilgili bu listenin içinde vaya dışında diyemem. Soruşturma ile ilgili bilgi aktarmış olurum. Birisinin ismi neredeyse netleşti. Diğerinin üzerinde de yoğun çalışma yapılıyor. Genelde bu canlı bombaları kendisi infilak ettirdiği için parçaları bulmak zorlaşıyor. Bir tanesinin Türkiye'de parmak izi karşılığı bulunamadığı için dışarıda olabilir mi, diye çalışıldı. Ahkam kesmek çok kolay. Hukuki bakımdan çok ileri aşamalara gelmiş bulunuyoruz.

"PKK VE SANSASYONEL İŞLERLE BAĞLANTILI İKİ ŞÜPHELİ"

Bazı Twitter hesaplarında son derece ilginç buldular tespit edildi ve geçmişte PKK ve sansasyonel işlerle bağlantılı iki şüpheli gözaltına alındı. Aktörleri ve piyonları bulacağız. Hepsini ortaya çıkaracağız. 99 vatandaşımızın hesabını soracağız. Bir parti eş başkanı 128 diyor ölü sayısı için. Niye bunu söylüyorsun. Millet tahrik olmayınca özür diledi. Dakika dakika takip ettik. Her biri bizim vatandaşımız. Daha vahim bir tahrik söyleyeyim. Hastalarımız taşınmız, bu organizasyonu yapan biri eline megafon alıp kan anonsu yapıyor. Tek bir gram kana ihtiyaç yok, hastanenin önünde bağırıyor. Binlerce insan hastaneye aksın ve kaos çıkartalım.

"28 MAYIS'TA 3 ÖRGÜT ANLAŞTI"

IŞİD dediğimiz yapının saldırılarına tek tek baktığımzıda, geçen Mayıs'da IŞİD,PKK ve Esad hepsi birden saldırı yapmaya başladı. Türkiye'yi istikrarsızlaştırma yönünde 3' ünün de anlaştığı şey IŞİD'in Tel Abyad'da çarpışmak ve Kobani'ile koridoru kapatmaktı. Türkiye'nin PYD ve IŞİD toplantısına bakacaktık. Ne konuştuklarının bütün detayları var elimizde. Bu örgütle şu ögüt işbirliği yapar mı diye bakmayın. Her 2 tarafından o isimlerle gerçek isimler arasındaki ilişkiler bu.

"MİTİNG YAPMA KÜLTÜRÜNÜ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Ben başbakanım, şimdi bir araya geldik. Bundan sonra güvenlik ve miting yapma kültürünü ve uygulamalarını yeni bir konseptle değiştireceğiz. Bu ihmal mi değil mi? O zaman rutin olmayacak. Sürpriz uygulama olacak. Beklenmedik uygulama olacak. Şimdi bunun talimatını verelim. Vatandaşımız polisimizi hasım gibi görürse, polisle iş birliği yapmazsa, birlikte hem o polise hem de teröristleri engellemek imkansızlaşır.

"O GECE BİR TAKIM YERLERDE İSYANA KALKIŞILABİLİRDİ"

Hepimiz hesap veririz. Daha biz can derdindeyken, yaralıları taşırken, İç İşleri Bakanı emniyet mekanizmasını, sadece Ankara'da değil, bu olay üzerine bir sürü olay olabilirdi. O gece bir takım yerlerde isyana kalkışılabilirdi. Türkiye can derdinde. Kelle isteyenleri tatmin etmek isterseniz devlet idare edilmez. Önce bir yangını söndürelim. Acıyı dindirelim. Geçerli olan şeyi yaparız. Bu büyük bir olay. Hepimizin canını yakan olay.

"7 HAZİRAN BİZİM İÇİN BİR ŞOKTUR"

Birinci önceliğimiz tek parti iktidarı. Hedefimiz Ak Parti'yi tek başına iktidar yapma yolunda çalışmamız gerek. 7 Haziran bizim için bir şoktur. Ama tek başına iktidar olamadığımız ilk seçimdi. Biz hiç panik halinde, şok halinde davranmadık. Yükselen ekonomiler arasında türbülanslara girmemiş. Türkiye'de herhangi bir oyunun oynanmasına izin vermeyeceğiz. Soğuk kanlı yapılması gereken neyse onu yaparız.

Başbakan Davutoğlu: 3 Örgüt 28 Mayıs\'ta Anlaştı

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu: 3 Örgüt 28 Mayıs'ta Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • ARDA: AKP BİTTİN SONUN GELDİ 94 28 Yanıtla
  • Mhp: Tabi tabi. Kendi yaptıkları şeyi PKK özerine atıyorlar. 30 yıldır aynı politika. 54 52 Yanıtla
  • ülküdaş: mhp candır. bu ülkenin sigortasıdır. 1 kasımda milli uyanışa hazır türkiye 23 82 Yanıtla
  • Haydi Bismillah: Bomba İSİD + PKK ortak filmidir. ikisinin de dayısı israildirr. Şimdiye kadar bu kaçıncı . Suructa, antepte , diyarbakirda , ankara da . Ama artık millet uyandı . Artık yemezler . Baktılar hdp bitiyor ak parti tek başına geliyor yinemagduriyetee başladılar . 40000 insan katleden bir zihniyet için 97 ölü nedir ki. Oy uğruna hepsi uyan ey millet hainlere oy verme . Elleri güçlendikçe daha da azdilar . Demokratik seçim ortamını bozmak istiyorlar . Ama millet 1 Kasımda bütün pisliklere hainlere cevabını verecek . İlle de AK inadına AK o kadar 19 37 Yanıtla
  • Duzceli: Yagsiz susuz issiz kaldigizi unutunuz galiba sonuna kadar seninleyiz uzun adam 33 22 Yanıtla
  • Abbas Azeri Turk: EY CHP DEFOL GOZUMUZ GORMESIN SENI 26 29 Yanıtla
  • Kulu olduk kefenimizi giydik: katil akp 27 28 Yanıtla
    Batmanlı: Katil pkk ve senin gibi saflar 13 7
  • Gerçek: Kahrolsun Hdpkk. 28 19 Yanıtla
  • Eskişehir : Olayı nerdeyse PKK nın üstüne koyacak kukla 36 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement