Başbakan Erdoğan'a destek için yollara düştü - - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'a destek için yollara düştü -

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla kefeni simgeleyen beyaz çarşafla bir hafta önce İstanbul'dan Ankara'ya yola çıkan Remzi Can, Bolu'ya ulaştı.

30.12.2013 21:16

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla kefeni simgeleyen beyaz çarşafla bir hafta önce İstanbul'dan Ankara'ya yola çıkan Remzi Can, Bolu'ya ulaştı.

Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarında 24 Aralık Salı günü dualarla yürüyüşe başlayan Can, D-100 karayolu üzerinden Bolu Dağı'nı aşarak Bolu kent merkezine geldi.

Yaklaşık 280 kilometre yol kat eden Can, AA muhabirine, "Bolu Dağı'na doğru tırmanıyorum. Bu yürüyüşü Başbakanımız ve arkadaşlarına destek için yapıyorum" dedi.

Yürüyüşüne Mehmet Akif Ersoy'un mezarından başlamasının kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Can, "Onun hayatı çilelerle geçti. Ben de bu çileleri onun gibi hissetmek için dua ederek yollara düştüm" diye konuştu.

"Birileri istiyor diye Başbakan gitmeyecek, birileri istiyor diye de Başbakan gelmeyecek" diyen Can, şöyle konuştu:

"Bu ülkede demokrasi var. Bunu artık birilerinin bilmesi lazım. Yolda çoğunlukla olumlu tepki aldım. Olumsuz tepkiler de aldım elbette ama vatandaşlar bana soruyor "ne için yapıyorsun' diye. Ben 'bu ülkede başbakanları, vekilleri millet seçecek millet gönderecek' diye cevap veriyorum. Solcu da sağcı da, Alevi'si de yolda çeviriyor ve 'evet sana katılıyorum, artık yeter' diyorlar. Bu ülkede vekilleri millet gönderecek millet getirecek. Benim gönlümde öyle ateşler yanıyor ki bundan birkaç ay önce birileri benim müsteşarımın gitmesini istedi. Bunlar kim ve kendilerini ne zannediyorlar. Biz Osmanlı'nın torunuyuz. Son 100 yıldır dirilmeye çalışıyoruz ve anlıyoruz ki artık dış güçler bu ülkeye hükmetme gücüne sahip değiller. Bunu böyle bilsinler. Ben ecdadımın yolunda gidiyorum ve kefenimi giydim. Gerekirse bu yolda belki de öleceğim."

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını anlatan Can, "Artık anlasınlar bu millet her zaman kurtuluş savaşına hazır. Onlar zannetmesinler ki kurtuluş savaşı biti. Ben Başbakanımızı destekliyorum. Sayın Başbakanımız da belirtiyor, 'bu kurtuluş mücadelesidir' Evet kurtuluş savaşı bitmedi halen devam ediyor" ifadesini kullandı.

- "Başbakanımızın acı kahvesini içmek istiyorum"

Üzerindeki beyaz kıyafetin kefeni simgelediğine dikkati çeken Can, yürüyüşü kapsamında 200 kilometre yolunun kaldığını dile getirdi.

Can, yolda barınma ihtiyacını gönüllülerin karşıladığını belirterek, "İlk çıktığım iki gün heralde benden haber alamamışlar o yüzden çadırda kaldım. Ankara'ya gittiğimde amacım meclise gitmek. Eğer kabul ederse sayın Başbakanımın bir acı kahvesini içmek istiyorum. Etmeseler de zaten sitemkar olma hakkım yok. Çünkü bu yürüyüşü tüm milletim için yapıyorum" dedi.

-Can'ın konuşması

-Detaylar

Başbakan Erdoğan\'a destek için yollara düştü -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'a destek için yollara düştü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement