Başbakan Erdoğan'dan Büyükelçi Tepkisi: Biz Sizleri Ülkemizde Tutmaya da Mecbur Değiliz - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'dan Büyükelçi Tepkisi: Biz Sizleri Ülkemizde Tutmaya da Mecbur Değiliz

Başbakan Erdoğan\'dan Büyükelçi Tepkisi: Biz Sizleri Ülkemizde Tutmaya da Mecbur Değiliz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin bazı AB büyükelçileriyle operasyonu değerlendirdiği iddialarına sert tepki gösterdi.

21.12.2013 13:23

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone'nin bazı AB büyükelçileriyle operasyonu değerlendirdiği iddialarına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Son günlerde bakınız çok enteresan büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum; işinizi yapın. Eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri de ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız" dedi.

-"KASETTEN DOĞMA DEĞİL, ANADAN DOĞMA LİDER ERDOĞAN!"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'un Çarşamba İlçesi'nden toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan kürsüye çıkarken, "Kasetten doğma değil, anadan doğma lider" diye anons edildi. Törende konuşan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin sert mesajlar verdi. Son günlerde olan olayların, uluslararası boyutu ve ulusal boyutta yerel taşeronları olan bir operasyon olduğunu savunan Erdoğan, "Bu operasyon Hükümete karşı atılmış bir adımdır. Ama bundan öte uluslararası ve artı ulusal boyutu olan bir operasyondur. Biz bundan yılmayacağız. Çünkü onlar salt AK Parti'nin güçlenmesinden değil aynı zamanda Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar" dedi. Samsun'un kutlu yürüyüşlerin başlangıç noktası olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sizin buradaki duruşunuz inanıyorum ki 30 Mart içinde bir cevaptır. İnanıyorum ki büyükşehirlerle alakalı yeni dönemin bir miladın bir başlangıcın önemli noktalarından biridir" diye konuştu. Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu bugün bu rakamın 800 milyar doları aşar hale geldiğini anlatan Erdoğan, yolsuzlukların olduğu bir ülkede milli gelirin artırılamayacağını ifade etti. Yolsuzların olduğu bir ülkede Samsun Sarp Sahil yolunun 4 yılda bitirilemeyeceğini kaydeden Erdoğan, 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirtti. Eleştirilerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelten Erdoğan, "Anamuhalefetin genel müdürü çıkmış diyor ki çetelerden bahsediyor, eğer çete arıyorsan sen onu kendi içinde kendinde ara, genel müdürlük yaptığın dönemler dâhil, Rahşan affıyla kurtuldun" dedi. CHP demenin kirlilik, ülkeyi karanlıklara götürmek, temel hakları ve özgürlükleri yok etmek olduğunu savunan Erdoğan, Türkiye'de fikir ve düşünce özgürlüğünün CHP'nin iktidar olduğu dönemlerde darbe yediğini ileri sürdü. Erdoğan, "Şu anda bu genel müdür karanlık geçmişini aydınlatacak. Daha çok beklersin. Çamur atmakla bir yere varamazsın" dedi.

-HUKUKÇULAR GÜDÜMLÜ HAREKET ETTİKLERİ ZAMAN BİZ SİYASETÇİLER ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ-

Hukuka yansıyan olayın hukukta karşılığını bulacağın ifade eden Erdoğan, "Bizim meselemiz hukukun çalışmasıdır, hukukçuların da hukuka saygılı hareket etmesidir, güdümlü hareket etmesi değil. Güdümlü hareket ettikleri zaman kusura bakmasınlar, biz siyasetçiler olarak üzerimize düşeni her zaman yaptık, bundan sonra da yapmaya devam ederiz" diye konuştu. Yasama-yürütme- yargı organlarının çalışma koşullarının Anayasa'da belirli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Kalkıp da yargının bir mensubu yürütmeye alışılmışın dışında, yasalara aykırı olarak emir, talimat veya baskın yapamaz. Bunu yapmaya kalktığı zaman orada berat-ı zimmet asıldır kaidesi (masumiyet karinesi) çalışamaz olur. Siz kalkıp da eğer bu insanlara karşı bu tür baskıları yapmak suretiyle yargıyı yönlendirmeye çalışırsanız bizde üzerimize düşeni yapacağız, yaptığımızda odur. Şu hale bakan ya Yürütmenin mensubu bile bir eve baskın yapacak baskın yaptığı evde şu terbiyesizliğe bak bacak bacak üstüne atacak eline bir tespih yapacak külhanbeyi gibi, orada birde kendisine yemek ısmarlayacak bu nasıl bir iştir? Bunu yapan yürütme mensuplarını kalkıp da biz seyir mi edeceğiz. Gereği neyse onunda gereğini yapacağız. Adil olmamızın gereği budur. İster yürütme olsun ister yargı olsun ister partimizin mensubu olsun gereği neyse biz bunu yaparız, AK Parti, bozulmuş çarkları düzeltmeye geldi bu ülkede."

-EĞER GÖREV ALANINIZIN DIŞINA ÇIKARSANIZ YETKİ ALANINDA OLAN YERE KADAR GİDERİZ-

ABD Büyükelçisi Frances Ricciardone'nin "İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla derin ilişkilerde parmağı olduğu" iddialarına da atıfta bulunan Erdoğan, "Batılı bunu gördüğü için attığımız adımlar sebebiyle sesiz devrim demiştir. Son günlerde bakınız çok enteresan büyükelçiler bazı provokatif eylemlerin içine giriyorlar. Ben onlara da Samsun'dan sesleniyorum; işinizi yapın eğer görev alanınızın dışına çıkarsanız bu hükümetlerimizin yetki alanında olan yere kadar gider. Biz sizleri de ülkemizde tutmaya da mecbur değiliz. Eğer sizin ülkelerinizde de bizim büyükelçilerimiz bu tür oyunların içerisine giriyorsa siz bize haber verin, sizin göndermenize gerek yok biz alırız. Kendi büyük elçilerimizi de biz alırız" ifadelerini kullandı.

-KARŞIMIZDA GÜÇLÜ BİR MUHALEFET OLSA TÜRKİYE ÇOK DAHA FARKLI YÜRÜR-

2014 yılı Bütçesinin Meclis Genel Kurulu'nda kabul ederek yasalaştığını anımsatan Erdoğan, görüşmeler sırasında yaşanan tartışmalara atıfta bulundu. Bütçeye 117 muhalefet milletvekilinin hayır oyu verdiğini belirten Erdoğan, "Toplamları 220. İktidar 318 ile bütçesine sahip çıktı. Siz bir defa muhalefet olarak TBMM'de nasıl çalışılacağını bilmeyecek kadar zavallısınız. Siz bitap düşmüşsünüz. Eğer sizin gerçekten parlamentoda bir onurlu mücadeleniz varsa, önce orada yerinizi alacaksınız. Ben sadece genel başkan değilim aynı zamanda Başbakanım, ben parlamentoya gelemediğim zaman vekilim vardır. Ey, genel müdür sen gelemediğin zaman vekilin yok parlamentonun kuralları bu. Bu muhalefet bitmiş, tükenmiş, sıkıntımız burada. Zaten karşımızda güçlü bir muhalefet olsa inanın Türkiye çok daha farklı yürür" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'dan Büyükelçi Tepkisi: Biz Sizleri Ülkemizde Tutmaya da Mecbur Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement