Başbakan Erdoğan, Lefter İçin Yapılan Törene Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Lefter İçin Yapılan Törene Katıldı

Başbakan Erdoğan, Lefter İçin Yapılan Törene Katıldı

.

15.01.2012 17:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe ve Türk futbolunun önceki gün vefat eden "Ordinaryüs" lakaplı efsane ismi Lefter Küçükandonyadis için Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda yapılan törene katıldı. Törene, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

ERDOĞAN'IN ANONS EDİLDİĞİ SIRADA DUYULAN "ISLIK"LARA KOÇ MÜDAHALE ETTİ

Başbakan Erdoğan, Lefter'in saha içindeki tabutu başında saygı duruşunda bulunduktan sonra protokol tribününe çıkarak, töreni Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir ile birlikte izledi. Ancak, Başbakan'ın anons edilmesi ve tribüne geçişi sırasında "ıslık" sesleri duyuldu. Bunun üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, tribünde oturanların yanına gelerek, sakin olmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarının ardından ıslıklar kesildi.

ALEX'DEN DUYGUSAL AÇIKLAMA

Törende Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex de Souza da bir konuşma yaptı. Türkiye'de en mutlu ve en onurlu gününün Lefter'i Büyükada'da ziyaret etmesi olduğunu ifade eden Souza, "Özellikle sağlık bakımdan geçirdiği zor günler ve vefat etmesi yabancı olsam da beni derinden üzdü. Bu tip insanlar asla ölmezler ve Fenerbahçe gibi büyük taraftarı olan takımlar da öldürmezler. Burada onun son yolculuğunda şunun sözünü vermemiz gerekiyor ki ben burada futbolcu olarak çubuklu formayı en iyi şekilde temsil edeceğime ve bunun için de çabalayacağıma söz veriyorum" diye konuştu.

LEFTER'İN TABUTUNU FENERBAHÇELİ FUTBOLCULAR TAŞIDI

Buradaki törenin ardından Lefter'in cenazesi, Fenerbahçeli futbolcularınm omuzunda stattan çıkarılarak Büyükada'ya götürüldü. Başbakan Erdoğan, törenin ardından Kısıklı'daki evine döndü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Lefter İçin Yapılan Törene Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement