Başbakan Gelmeden Kıspeti Hazır - Son Dakika
Güncel

Başbakan Gelmeden Kıspeti Hazır

Başbakan Gelmeden Kıspeti Hazır

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülüne layık görülen yarım asırlık kıspet ustası İrfan Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan için minyatür kıspet dikti.

15.03.2013 16:41

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, UNESCO tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" ödülüne layık görülen yarım asırlık kıspet ustası İrfan Şahin, Başbakan Recep Tayip Erdoğan için minyatür kıspet dikti. Şahin, kıspeti 17 Martta toplu açılış için Biga'ya gelecek olan Başbakan Tayyip Erdoğan'a hediye edecek.

Bu zamana kadar birçok sanatçı, siyasetçiye ve iş adamına kıspet diktiğini beliirten İrfan Şahin, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen meraklılara bu işi öğretiyor. Kıspetçi İrfan Şahin (71), yeni çırakların yetişmemesi yüzünden yağlı güreşlerin geleceğinden endişe ettiğini, yetiştirdiği çırakların bugün mesleğe devam ettiklerini, ancak onların da işi bırakma noktasına geldiğini söyledi. Bir zamanların ünlü pehlivanları Kör Sezailer, Ordulu Mustafalar, Kara Alilerin yardımıyla kispetçilik mesleğini günümüze kadar getiren ödüllü kıspet ustası Şahin, bütün pehlivanların kispetlerinin kendi elinden geçtiğini, pehlivanların beden ölçülerini ezbere bildiğini, hatta siparişleri telefonla alıp kıspet diktiğini kaydetti. Şahin, "Sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve Kültür Bakanımız Ömer Çelik'e minyatür kıspet hazırladım. Çanakkale ziyaretlerinde takdim edeceğim" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Gelmeden Kıspeti Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement