Başbakan Yardımcısı Akdağ, Türgev'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Türgev'i Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bağımlılığın, gelişmiş ülkelerde bir salgın haline geldiğini ifade ederek, "Türkiye'de de böyle bir salgının etkilerinin hakim olmaması için mücadele ediyoruz.

20.12.2017 20:51

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bağımlılığın, gelişmiş ülkelerde bir salgın haline geldiğini ifade ederek, " Türkiye'de de böyle bir salgının etkilerinin hakim olmaması için mücadele ediyoruz. Bu anlamda hükümetimiz, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun kurulmasına karar verdi. Bu minval üzere 12 bakanlık, birçok kamu kurumu çalışacak ama gerçekten sivil toplumun katkısı bu meselelerde çok önemli." dedi.

Akdağ, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) Eyüp'teki genel merkezini ziyaret etti.

Burada konuşan Akdağ, bağımlılığın asrın problemi olduğunu, Türkiye'de de gelecek nesiller açısından bir risk teşkil ettiğini söyledi.

Bağımlılığın, gelişmiş ülkelerde bir salgın haline geldiğini belirten Akdağ, "Türkiye'de de böyle bir salgının etkilerinin hakim olmaması için mücadele ediyoruz. Bu anlamda hükümetimiz, Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu adı altında bir kurulun kurulmasına karar verdi. Bu minval üzere 12 bakanlık, birçok kamu kurumu çalışacak ama gerçekten sivil toplumun katkısı bu meselelerde çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, İstanbul'da KADEM, MÜSİAD, TUGVA gibi kuruluşları da ziyaret ettiğini anımsatarak, "Başbakanlığın koordinasyonunda bir eylem planı hazırlıyoruz, 2018-2023'ü içine alan bir eylem planı. Bu çerçevede sivil toplumun alacağı rolleri bugün de TÜRGEV ile konuşacağız. TÜRGEV, 10 bine yakın kız öğrenciyi misafir eden bir vakıf. Bu meselede de özellikle kadınların, hele hele annelerin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bugünkü istişarenin inşallah bize yol gösterici bir istişare olacağını düşünüyorum. Kabulleri için de değerli başkana ve yöneticilere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bağımlılıkla ilgili toplandıklarını aktaran Akalın, gençlerin bu konuda bilinçlendirilmesi, bir farkındalık oluşturulması anlamında toplantının önemli olduğunu söyledi.

Toplantıda TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak ve Genel Müdürü Abdulkadir Çay da hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, Türgev\'i Ziyaret Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Akdağ, Türgev'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement