Başbakan Yardımcısı Arınç; Ülkeyi Hükümet Yönetir - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başbakan Yardımcısı Arınç; Ülkeyi Hükümet Yönetir

Başbakan Yardımcısı Arınç; Ülkeyi Hükümet Yönetir
11.01.2012 18:12

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, darbecilik, muhtıracılık ve cuntacılığın demokrasinin düşmanı olduğunu ve insanların özgürlüklerini elinden aldığını belittirken, ülkeyi hükümetler yönetir dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, darbecilik, muhtıracılık ve cuntacılığın demokrasinin düşmanı olduğunu ve insanların özgürlüklerini elinden aldığını belittirken, ülkeyi hükümetler yönetir dedi. Arınç, CHP'nin 1950'nin 14 Mayıs'ında iktidardan gittiğini ve 62 yıldır iktidar olamadığını belirirken, bunun tesadüf olmadığını söyledi. Arınç, Ak Parti'nin elde ettiği başarılar nediyle ilgili saha arıştırmaları ve doktora tezlerinin verilebileceğini, çok büyük kitapların yazılabileceğini söyledi.

Kırıkkale'de MÜSİAD'ın 33'üncü şubesinin açılışına katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti İl Başkanlığı'nda siyaset Akademisi'nde konuştu. Arınç, Ak Parti'nin yarıya yakını kadın olmak üzere 6 milyona yakın kayıtlı üyesi bulunduğunu, 1 milyonunun da genç üye olduğunu, son seçimlerde 21 milyon 500 bin oy aldıklarını belirterek, Kırkpınar'ın Başpehlivanı gibi her seçimde oyunu artıran bir parti olduk dedi. Ak Parti'nin 1950 yılından sonra 3 dönem oylarını artırarak iktidara geldiğini belirten Arınç, şunları söyledi

Bu, muhteşem bir başarıdır. 15 aylık bir partiyken nerdeyse kendisini Cumhuryetin partisi olarak gören siyasi partiden daha çok başarı kazandık. Her şeyden önce Allah'a hamd ve şükür etmemiz gerekir. Milletimize de şükran borcu içindeyiz. Ak Parti'yi tahlil etmemiz gerekiyor. 6 milyona yakın kayıtlı üyemiz var. 2002'de yüzde 35-36 ile 11 milyon oy aldık. 2007'de yüzde 47 aldık, 16.5 milyon kişi oy vererek oyumuzu artırdık. 21 milyon 500 bin oyu da 2011'de aldık. 'Kırkpınar'ın başpehlivanı gibi' her seçimde oyunu artıran bir parti olduk. 6 milyon kayıtlı üyenin yarıya yakını kadındır. 1 milyona yakını da genç üyedir. Biz kadın zarafeti ve bilgisinin de parlamentoya çok şey katacağına inanıyoruz dedi.

2002'den itibaren Ak Parti'den 1 Cumhurbaşkanı ve 2 Başbakan çıktığını hatırlatan Bülent Arınç, Şu partinin bereketine ve gücüne bakın. Şimdi de 4 tane Meclis başkanı çıkardı. Yerel seçimlerde aynen merkezi hükümet gibi güçlüyüz, orada da iktidarız. Bu parti böyle bir parti kıytırık bir parti değil, aslan gibi bir parti, gücünü de milletinden alıyor. Ak Parti yokluktan, kerhen verilen oylardan iktidar değil, milletin severek, koşarak verdiği oylarla iktidarını sürdürüyor dedi.

CHP 1950'DEN BERİ 62 YILDIR İKTİDAR OLAMIYOR, TESADÜF OLABİLİR Mİ

Konuşmasında öğrencilik yıllarını da anlatan Bülent Arınç, Siyasal ile Hukuk arasında incecik bir yol vardı. Ama biz yolun sağında, siyasalcılar solundaydı. Bazen o yolu geçip kavga ederdik. Onlar 'inek bayramı' kutlamak isterdi, biz engel olmaya çalışırdık dedi. Geçmişte fikir ve ideoloji partilerle kitle partilerinin olduğunu hatırlatan Arınç, Şimdi ise kitlelerle buluşması lazım partilerin. Biz kimliğimizi muhafazakar demokrat olarak belirledik. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünü gerçek olarak aldık. Bizim muhafazakar ve demokratlığımız daha toparlayıcıdır. Onun içindir ki bu kadar oy alınmıştır. Türkiye'de darbeler dönemi, İttihat ve Terakki dönemidir aslında. DP iktidarı 10 yıl sonra darbe ile sonuçlandı. Sonra DP'nin devamı AP iktidara geldi. 1971'de muhtıra verildi. O zaman darbeyi yapanlar MDP'ye oy verilmesini istediler, ancak halk Anavatan Partisi'ne oy verdi. CHP 1950'nin 14 Mayıs'ında iktidardan gitti, tam 62 yıl oldu bir daha da iktidara gelemiyor. Bu bir tesadüf olabilir mi Millet bir daha iktidar vermiyor. 1974'de CHP ile MSP koalisyon kurdu. 'kıyamet mi kopuyor' dediler. Kıyametin küçük alameti gibi bir şey diyorlardı. Dışı yeşil, içi kırmızı bir karpuz gibi gösteriliyorlardı. Demirel, 'bu iki parti nasıl koalisyon kurar' diye, her seferinde hakaretler ediyordu. Daha sonra kendi başına geldi. Demirel de 1991'de SHP ile koalisyon kurdu dedi.

DARBECİLER HAKINDA İDDİANAME TANZİM EDİLDİ

Darbelerin Türkiye'de insanların özgülüklerini elinden aldığını ve hukuksuzlukları ayyuka çıkardığını belirten Arınç, 12 Eylül 2010'da, 30 yıl sonra bir referandum yapıldı. Yüzde 69 ile 'evet' dediğimiz referandumda çok maddeler kabul edildi. 26 madde. Bunlardan bir tanesi de darbecileri koruyan hükmün kaldırılması oldu. Tek başına Ak Parti 'evet' oyu verdi. Saadet Partisi de destek verdi. 'evet' oyu verenler, 'biz darbelere ve darbecilere karşıyız' dediler. Bunları koruyan Anayasadaki maddenin kalkması için CHP 'hayır' dedi. MHP 'hayır' dedi. Kabul edildi. Bu sefer 'hani darbecileri yargılayacaktınız' dediler. Sanki biz mahkemeyiz, bize bunu söylemeye başladılar. Şimdi ne oldu Darbeciler hakkında iddianame tanzim edildi. Bir numaralı sanık Tahsin Şahinkaya ve iki numaralı sanık Kenan Evren, İkisi de ilerlemiş yaşlarına rağmen ağırlaştırılmış mühebbet ağır hapis cezasıyla haklarında iddianame tanzim edildi. Arkadaşlar bundan sonra darbe yapmayı ve darbeciliği aklından geçirenler varsa bu iddianameyi alıp okusunlar. Bunlar milletimizin sayesinde oldu. O yüzden darbecilerden hesap sormak için referandumda 'evet' oyu kullanan tüm milletimize teşekkür ediyorum dedi.

ÜLKEYİ HÜKÜMET YÖNETİR

Darbecilik, muhtıracalık ve cuntacılığın demokrasinin düşmanı olduğuna inandıklarını belirten Arınç, Çünkü demokrasinin olmazsa olmaz kuralları vardır. Neden, halk iradesi belirleyicidir. Toplumun sorunlarını parlamento çözer. Ülkeyi hükümet yönetir. Ülkeyi yönetmenin içinde sadece sivil unsurlar hakim olur. Hiçbir başka güç, onu 'şöyle yap, böyle yap' diyemez. 1997-98'de Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik bir oturdu, sadece iki satır mektup yazdı. YÖK başkanına dedi ki, 'İmam hatip okulları Türkiye için bir tehlikedir. Bu tehlikeye karşı imam hatip mezunlarının üniversiteye girmesine engel olacaksınız? YÖK Başkanı önce mırın kırın etti, bunun için kanun gerekir vesaire. 'Başlatma beni' dedi, 'kanun felan yok, ben sana yazıyorum, yapacaksın.' YÖK Başkanı yaptı. 1999 yılından bu yana İmam Hatip'lilerle ve onlarla birlikte meslek liseleri gözden çıkarıldı. Türkiye çok zor günler geçirdi. İmam Hatip düşmanlığı aynı zamanda Endüstri Meslek liselerinin Ticaret Liseleri'nin önünü kesti. O yüzden sanayide ara elaman yok. Sanatkar yok, çalışacak insan bulamıyor. Neydi bu İmam Hatip Lisesi düşmanlığı. Bu okullarda aynı zamanda dini eğitimin küçük bir parçası veriliyor. Anadolu insanı bu okulu kendisi yapıyor. Diğer liselerde okunan derslerin aynısı okunuyor, biraz Arapça, biraz Kuran öğreniyordu çocuklar. Şimdi eğitim sistemi çok şükür her konuda olduğu gibi daha çağdaş, daha üretici, daha iyi netici veren daha nitelikli diye konuştu.

Ak Parti'nin elde ettiği başarılar nediyle ilgili saha arıştırmaları ve doktora tezlerinin verilebileceğini, çok büyük kitapların yazılabileceğini de belirten Arınç, 'Bunu yapanlar da var. Ama bence bir karikatür var ki, bu başarıyı en iyi şekilde ortaya kokuyor. 10 tane kitap yazsanız, bu karikatürün yerini tutmaz. Sayın Tayyip Erdoğan, (bir fotoğrafını göstererek) bu fotoğrafta olduğu gibi duruyor. Karşısında iki tane boynu bükük adam var. Onlara diyor ki, 'söyleyin bakalım, hanginiz bana seçimlerde oy verdiniz. O iki kişiden birisi Bahçeli, birisi de Kılıçdaroğlu. Matematik olarak doğrudur. Elbette ikisi de oy vermemiştir. Her biri, bir partinin genel başkanı. Ama yüzde 50 onu gösteriyor. Demek ki potansiyel olarak, buradaki iki kardeşimizden biri, sokaktaki iki kardeşimizden biri, herhangi bir restoranda yemek yiyen iki insandan biri, AK Partiye oy vermiş. Şimdi bu daha da artacak. Kurban olduğum Allah verdikçe veriyor dedi.

HASTANE KAPILARINDA SÜRÜNEN İNSANLAR BİRİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYOR

Cesur siyaset yapmak için söz verdiklerini de hatılatan Arınç, Gözünü budaktan kaçındırmayacak, bir Allah'tan korkacak, başka kimseden korkmayacaktık. ve bunu hayatımızda hep yerine getirdik. Şu anda ortaya saçılmış bir çok iddia, pek çok soruşturma var. Pek çok çok telefon kayıtları dinlenmiş, onların kayıtları var. Bizim için neler düşünmüşler. Akıllarından neler geçmiş, hangi hesapları yapmışlar. Çok şükür biz dimdik ayaktayız. 27 Nisan'da Meclis Başkanıyım. 'Bu meclis, bu adamı meclis başkanı seçilemez' diye bildiri yayınladılar. Anında cevabını aldılar.

İlkeli siyasetten yana olduk. Yanar döner olmadık. Eski Başbakanlar, eski siyasi parti genel başkanları günübirlik siyaset yaptılar. Siyaseten bizi yıkamadılar, böylesine hokkabazlıklarla önümüze geçmeye çalıştılar. Biz de Ak Parti olarak hemen bir karar aldık, Kasım'da yapacağımız seçimi Temmuz'a aldık. Milletten yana olacaksınız, başkasının fiske vurmasına tahammül edemeyiz, ama milletimizin bizi dövmesine izin veririz. Demokratlık budur. Havuzda parayı topluyoruz, kayıp kaçak yok. Geçmişte yolsuzluk yapılırdı, biz yol yapıyoruz. Hastane kapılarında sürünen insanlar şimdi birinci sınıf muamele görüyor. Bu yolda devam edersek hep kazanacağız, bu yoldan saparsak kaybedeceğiz, bunun yolu budur diye konuştu.

Bülent Arınç daha sonra MÜSİAD Kırıkkale İl Başkanlığını hizmete açtı. Arınç buradan, Çiçek Düğün Salonu'nda düzenlenen MÜSİAD Gala Yemeğine katıldı. Ankara'daki programının yoğunluğu sebebiyle Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise programa Çiçek Düğün Salonu'ndan itibaren katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Arınç; Ülkeyi Hükümet Yönetir - Son Dakika


Advertisement