Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Vali Yazıcı'nın Bulgaristan Ziyaretleri - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Vali Yazıcı'nın Bulgaristan Ziyaretleri

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Vali Yazıcı\'nın Bulgaristan Ziyaretleri

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı, kalabalık bir heyeti ile 6-8 Ağustos tarihlerinde Bulgaristan'da bazı ziyaretlerde bulundu.

13.08.2013 16:55

6 Ağustos 2013 Salı günü Dereköy sınır kapısından Bulgaristan'a geçen Bozdağ ve Yazıcı Bulgaristan'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kiremitlik Köyü'nü ziyaret etti.

Bozdağ, burada kendisini karşılayan kalabalığa hitap etti. Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini ifade etti. Bozdağ, Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının Ramazan ayını ve bayramlarını kutladı.

Hükümet olarak yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına destek olmaya çalıştıklarını belirten Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, "Türkiye ve Bulgaristan iki dost ve kardeş ülke, aramızda ekonomik kültürel ve her alanda işbirlikleri var, bu iş birlikler burada yaşayanlar sayesinde daha da iyi noktalara gelecektir" dedi.

Daha sonra Şumnu'ya geçen heyet, Tombul Camii ve Nüvvab Medresesi ziyaretlerinde bulundu.

Bozdağ ve Vali Yazıcı'nın bir sonraki adresi Rusçuk şehri oldu. Rusçuk şehrindeki ilahiyat lisesini gezen Bozdağ ve Yazıcı ardından 1905 yılında İslam Kız Mektebi olarak yapılan okul binasını ve okulun yanında bulunan Seyit Mirza Paşa Camii' ni ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Bozdağ, Seyit Mirza Camisi' nin restorasyonu için Bulgar hükümetiyle işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Bozdağ ve Vali Yazıcı, daha sonra Plevne'ye geçerek Osmanlı-Rus savaşının gerçekleştiği alanı gezdi.

Ramazan ayının son İftarını Filibe'de yapan Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve Vali Yazıcı, bayram namazını Filibe Muradiye Camii'nde kıldı. Bozdağ, Filibe'deki Türklerle bayramlaştıktan sonra Kırcaali Mestanlı'daki imam hatip lisesini ziyaret etti.

Bulgaristan programına Vali Yazıcı ile Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya'da katıldı.

Vali Abdulkadir Yazıcı, Ramazan ayı süresince Yozgat'ın 6 merkez mahallesi, 13 ilçesi ve şehit ve gazi aileleri olmak üzere toplamda 20 farklı yerde Bozok Bereket Kervanı olarak iftar verdiklerini hatırlattı.

Ramazan ayının son günlerinde Bayrampaşa Belediyesi'nin Balkan ülkelerinde verdiği Bereket Konvoyu iftar programının davetlisi olarak Bulgaristan'a gittiklerini belirten Yazıcı, Bayrampaşa Kaymakamlığı yaptığı dönemde kendisinin de proje içerisinde yer aldığını kaydetti.

Bulgaristan programında soydaşlarımızla hasret giderdiklerini vurgulayan Yazıcı, "Ziyaretimiz Bulgaristan'daki soydaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu şehirlere oldu. Onlarla bayramlaştık. Hasret giderdik. Bayram Namazı'mızı Filibe Muradiye Camii'nde kıldık. Yaklaşık 5 bin cemaati vardı. Çok güzel bir atmosfer oluştu. Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, namaz sonrası soydaşlarımıza Kur'an-ı Kerim dağıttı. Oradaki imam hatip liselerini gezdik. Güzel bir bayram programı oldu" dedi.

Vali Yazıcı, ziyaretleri sırasında Koşukavak (Krumovgrad) Müfütüsü Nasuh Efendi ile de bir araya geldi. Müftü Nasuh Efendi, Yazıcı'ya Edirne Vali Yardımcılığı döneminde Şehitler Cami, Yonbol Ebubekir Cami onarımı, Filibe Mezarlığı onarım protokolü çalışmaları sebebiyle teşekkür etti.

Müftü Nasuh Efendi, Yazıcı'yı Yozgat'ta ziyaret edeceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Bozdağ ve Vali Yazıcı'nın Bulgaristan Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement