Başbakan Yardımcısı İşler, Cami Açılışına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı İşler, Cami Açılışına Katıldı

Başbakan Yardımcısı İşler, Cami Açılışına Katıldı

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan 119 yıllık Şirvanlı Camisi yeniden ibadete açıldı.

27.06.2014 17:53

Amasya'da restorasyon çalışmaları tamamlanan 119 yıllık Şirvanlı Camisi yeniden ibadete açıldı.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve diğer yetkililer katıldı.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, "Ben bu güzel eseri restore eden, emeği geçen, maddi manevi destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu cami aynı zamanda Türkiye Azerbaycan dostluğunun, nişanesi olarak Amasyamızda durmakta. Dolayısı ile çok anlamlı bir eser olarak karşımızda durmakta. Biz iki devlet olmakla beraber tek milletiz. İnşallah bu sonsuza kadar böyle devam edecek" dedi.

Kurdele kesiminin ardından camiyi gezen İşler, Mir Hamza Nigari'nin türbesine de giderek kabri başında dua edip cuma namazını kıldıktan sonra dağıtılan etli pilavdan yedi.

Caminin 650 bin TL'lik restorasyon çalışmalarının tamamının Azerbaycan Gönül Elçileri Birliği temsilcisi Nermine İskenderova tarafından karşılandığı öğrenildi.

İşler ve beraberindekiler, daha sonra şehrin tarihi mekanlanı dolaştı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı İşler, Cami Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement