Başbakan Yardımcısı Kaynak, Romanya'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Romanya'da

Başbakan Yardımcısı Kaynak, Romanya\'da

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türkiye'nin parlamentosu olarak bu süreçte asla adalettten ayrılmayacağız. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hiç bir şekilde Guantanamo ve Ebu Gureyp görüntüleri olmayacaktır.

08.09.2016 22:00

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türkiye'nin parlamentosu olarak bu süreçte asla adalettten ayrılmayacağız. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hiç bir şekilde Guantanamo ve Ebu Gureyp görüntüleri olmayacaktır." dedi.

Kaynak, Köstence'deki temasları kapsamında, Türk işadamları ve Romen basını ile bir araya geldi. Kaynak, konuşmasında Macaristan ve Romanya temasları hakkında bilgi verdi.

Temasta bulundukları hükümet yetkilileri ile konuştukları önemli konulardan birinin Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı kanlı darbe girişimi olduğunu dile getiren Kaynak, FETÖ'nün darbe girişiminin Türkiye'nin demokrasisini, meclisini, güvenlik güçlerini ve halkını hedef aldığını kaydetti.

Kaynak, Türk demokrasisine ve geleceğine yönelik darbe girişiminin ardından hızlıca tedbirler aldıklarını aktardı.

Darbe girişimi sonrasında Türkiye'deki çalışmalar hakkında bilgi veren Kaynak, "Şunu çok rahatlıkla ifade edebiliriz ki Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türkiye'nin parlamentosu olarak bu süreçte asla adaletten ayrılmayacağız. Suç işleyen ya da suç işlediği şüphesiyle takibata uğrayan kişilerin adil yargılanmalarının önünde hiçbir engel olmayacaktır. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de hiçbir şekilde Guantanamo ve Ebu Gureyp görüntüleri olmayacaktır." diye konuştu.

Macaristan ve Romanya'daki Türklerin, kendiliğinden söz konusu okullardan çocuklarını aldıklarını dile getiren Kaynak, bu okulların ilerde büyük hasarlar açma potansiyeline sahip olduğunu dost ve kardeş ülkelere, kardeşlik görevi yaparak uyarmakta fayda gördüklerini kaydetti.

Romen bir gazetecinin Romanya'daki FETÖ yapılanmaları hakkındaki sorusu üzerine ise Kaynak, Romanya'da yaptıkları görüşmelerde spesifik olarak hiçbir okulun adını işaret etmediklerini, hiçbir başka kuruluş ve vakfın adını zikretmediklerini belirtti.

"Türkiye'nin Bükreş Büyükelçiliğinin bu ülkedeki bazı Türk vatandaşlarının pasaportlarını iptal ettiği" iddiaları hakkında da Kaynak, Türkiye içerisindeki ve yurtdışı temsilcilerindeki uygulamaların darbe girişimi süreci ve FETÖ ile mücadele kapsamında hukukun izin verdiği ölçülerde yapıldığını kaydetti.

Büyükelçilik ve konsolosluğun Romanya'da hiçbir pasaportu iptal etmediğini bildiren Kaynak, "Ancak ülkemizde darbeye karışan ve suç işleyen FETÖ mensuplarına yönelik olarak yargı kararlarıyla ülke dışına kaçma riski bulunanların bizim vatandaşlarımızın pasaportlarına tedbiren el konulmuştur." ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Kaynak ve beraberindeki heyet, Romanya Türk Birliği ve Romanya Tatar Birliğini ziyaret ederek bu ülkedeki Türkler ve soydaşlar ile bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Kaynak, Romanya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement