Basılmadan Toplatılan Kitap'la İlgili 2 Farklı Değerlendirme - Son Dakika
Güncel

Basılmadan Toplatılan Kitap'la İlgili 2 Farklı Değerlendirme

Basılmadan Toplatılan Kitap\'la İlgili 2 Farklı Değerlendirme

"bombayı KULLANMAK SUÇTUR, AMA BOMBANIN HAZIRLANMASINDAKİ MALZEMELERİ KULLANMAK DA SUÇTUR" Başbakan Erdoğan, 13 Nisan 2011'de Fransa'nın Stazburg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 'İmamın Ordusu' kitabının basılmadan toplatılmasını ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasınının ardından 'Yayından önce yapılan bir sansürün ve yazarının tutuklanmasının sebebini açıklar mısınız?" diye soran bir milletvekiline "Bu kitapları toplatan ben değilim. Bu basılmamış dediğiniz kitapla ilgili, işte az önce söylediğim ya, tutuklanan medya mensuplarının belge ve bilgiler, ardından neyin geldiğini gösteriyor ki, yargı yürütmenin hemen diyor ki burada şöyle bir hazırlık var. Hemen siz bu hazırlığın üzerine gidiyor.

24.06.2014 17:23

"bombayı KULLANMAK SUÇTUR, AMA BOMBANIN HAZIRLANMASINDAKİ MALZEMELERİ KULLANMAK DA SUÇTUR"

Başbakan Erdoğan, 13 Nisan 2011'de Fransa'nın Stazburg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 'İmamın Ordusu' kitabının basılmadan toplatılmasını ve Ahmet Şık'ın tutuklanmasınının ardından 'Yayından önce yapılan bir sansürün ve yazarının tutuklanmasının sebebini açıklar mısınız?" diye soran bir milletvekiline "Bu kitapları toplatan ben değilim. Bu basılmamış dediğiniz kitapla ilgili, işte az önce söylediğim ya, tutuklanan medya mensuplarının belge ve bilgiler, ardından neyin geldiğini gösteriyor ki, yargı yürütmenin hemen diyor ki burada şöyle bir hazırlık var. Hemen siz bu hazırlığın üzerine gidiyor. Bu hazırlığın üzerine gidildiğinde ortaya bu çıkıyor. Bombayı kullanmak suçtur, ama bombanın hazırlanmasındaki malzemeleri kullanmak da suçtur. Bir yerde, bombanın kullanılmasında, ne varsa, fitilinden tutunuz diğer maddelerine varıncıya kadar, bunun ihbarı gelmişse, güvenlik güçleri gidip bunları toplamaz mı? Çünkü o da bir suç. Burada da, daha önce gelmiş bilgiler ve bilgiler içinde bu tür hazırlıkların olduğu varsa, yargı bununla ilgili kararını vermiştir ve bu adreste böyle bir hazırlık vardır, gidin bu hazırlığı alın gelin demiştir. Daha sonra bu hazırlık internet sitelerine adete kitap olarak girmiştir. ve internet sitelerinde de bunun içinde neler olduğu ortadadır. Dolayısıyla bu gerçekleri görmek isabetli olacaktır diye düşünüyorum. Bu yürütmenin yapmış olduğu bir eylem değil, yargının almış olduğu bir karardır. Bağımsız yargıyı her yerde savunuyorsunuz. Ama Türkiye'ye gelince yürütmeye bağımlı bir yargı istiyorsunuz" diye yanıt vermişti.

"ÖYLE KİTAPLAR VARDIR Kİ BOMBADAN DAHA TESİRLİDİR"

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın AKPM'deki toplantıdaki sözleri, gazeteci Ruşen Çakır tarafından Erdoğan'a katıldığı bir programda sorulmuştu. NTV televizyonundaki programda gazeteci Ruşen Çakır, Başbakan Erdoğan'a AKPM'de yaptığı konuşmayı hatırlatarak 'Ahmet Şık güvendiğim, kefil olduğum arkadaşımdır. Sizin Stazburg yaptığınız 'kitap-bomba' benzetmesi kendilerini çok rahatsız etti. Beni de rahatsız etti. Bunu bir açar mısınız. Kitap yazmak nasıl terör olur?' diye sormuş ve Erdoğan şöyle yanıtlamıştı; "Onu açmayayım da, inşallah ileride beyefendiyle biraraya gelirsek... Yani öyle kitaplar vardır ki bombadan daha tesirlidir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Basılmadan Toplatılan Kitap'la İlgili 2 Farklı Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement