Başkan Göksu: Gelecek Tahayyülü Olan Nesiller Yetiştirmeliyiz - Son Dakika
Güncel

Başkan Göksu: Gelecek Tahayyülü Olan Nesiller Yetiştirmeliyiz

Başkan Göksu: Gelecek Tahayyülü Olan Nesiller Yetiştirmeliyiz

Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir program düzenledi.

25.11.2013 12:02

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda salonu dolduran öğretmenlere tavsiyelerde bulunan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Bu coğrafi zeminde büyüyen çocuklarımızın, yeni bir medeniyetin ihyası ve inşası konusunda gelecek tahayyülü olan nesiller olarak yetişmesi için hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor" dedi.

Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel bir program düzenledi. Meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri kalkan yaklaşık 350 öğretmenin görev yemini ettiği ve emekli öğretmenlerin anıldığı program, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Elektrik – Elektronik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, ilçede görev yapan okul müdürleri ve yüzlerce öğretmen katıldı.

ÖĞRETMENLİK GÖNÜL İŞİDİR

Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan sözlerine "Eğitimi meydana getiren 4 ana unsur vardır. Bunlar; ders, öğrenci, öğretmen ve okuldur" diyerek başladı. Bu unsurların sağlam olması halinde eğitim sisteminin de sağlam olacağını belirten Ercan, "Öğretmen, zaaflarının sebebini arayarak kendini düzeltmeye çalışandır. Öğretmenlik sevgi işidir, gönül işidir, Peygamber mesleğidir. Tehdit ve dayakla öğretmek, öğretmenin işi değildir" dedi.

GELECEĞİMİZİN MİMARLARISINIZ

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul'un en genç nüfuslu ilçelerinden biri olan Esenler'de görev yapan öğretmenlerin dikkatini ilçesine çekmeleri konusunda bir hatırlatma yapan Göksu, "Emin insan olarak size emanet edilen çocuklarımızın geleceğinin mimarı da sizsiniz" dedi. Ülke olarak çok önemli bir coğrafi zeminde bulunduğumuzu söyleyen Göksu, "Bu coğrafi zeminde büyüyen çocuklarımızın, yeni bir medeniyetin ihyası ve inşası konusunda gelecek tahayyülü olan nesiller olarak yetişmesi için hepimize ciddi sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.

EĞİTİME 200 TRİLYON YATIRIM

Bundan 3 yıl önce Esenler'de derslik sayısının 800 civarında olduğunu belirten Göksu, şu anda Esenler'deki derslik sayısının bin 250 civarında olduğunu söyledi. Eğitim altyapısı itibariyle sorunları ortadan kaldırmak için çalıştıklarını kaydeden Göksu, "Tuna Eğitim Vadisi'nin kamulaştırma işlemi de bittikten sonra İstanbul'daki eğitim ortalaması neyse, Esenler de bu ortalamaya ulaşmış olacak" dedi. Esenler Belediyesi olarak okulların ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında var güçleriyle çalıştıklarını dile getiren Göksu eğitime yaptıkları yatırımlar hakkında şöyle konuştu:

"Sadece geçtiğimiz 3 yılda Belediye bütçesinden okullara ayırdığımız ve harcadığımız para, 8,5 trilyon. Dışarıdan eğitime kaynak olarak aktardığımız ve kendi kaynaklarımızdan ürettiğimiz kaynağın miktarı, 100 trilyon. Sadece Eğitim Vadisi'nin kamulaştırması için harcanılan para, 27 trilyon. Şöyle bir baktığınızda, bu 4 yıllık süre içerisinde Esenler'e harcanan toplam eğitim giderleri, yaklaşık 200 trilyonu bulmaktadır."

GÜLÜMSEYEN ÖĞRETMEN MAKBUL

Programda son konuşmayı yapan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da söze, "Her şeyi unutabiliriz ama okul okurken, öğrenirken, öğretmenimizin bize yaptığı en ufak bir hareketini unutmayız" diyerek başladı. Ailenin yanı sıra bir çocuğun gelişimine en büyük katkıyı öğretmenlerin sağladığını ve güler yüzle verilen eğitimin önemini vurgulayan Ünal, "Bugün gülümseyen, tebessüm eden ve bilgi öğreten öğretmenler makbul" dedi. Öğretmenlerin yılın her günü anılması gerektiğini söyleyen Ünal, onların bu özel günde bir telefon kadar uzakta olduklarını hatırlatarak, salonda bulunanlara öğretmenlerini arayarak hatırlarını sormalarını tavsiye etti.

350 ÖĞRETMEN YEMİN ETTİ

Konuşmaların ardından program, Öğretmenler Günü'ne özel hazırlanan sinevizyon gösterimi ve müzik dinletileri ile devam etti. Esenler'de görev yapan emekli öğretmenlerin de ödüllendirildiği programın sonunda meslekte bir yılını tamamlayarak stajyerlikleri kalkan yaklaşık 350 öğretmen, görev yemini etti. Programın ardından öğretmenler, Atışalanı Anadolu Lisesi'nin hazırladığı resim sergisini de gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Göksu: Gelecek Tahayyülü Olan Nesiller Yetiştirmeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement