Aziz hatırası önünde saygıyla eğildiklerini belirten Başkan Kocamaz, "O'nun ortaya koyduğu umdeleri bir kez daha hep birlikte gözden geçiriyor, ona verdiğimiz sözlerin ne kadarını yerine getirebildik diye kendimize soruyoruz. Evet, bu millete Türk kimliğini yeniden hatırlatan, komplekslerden uzak bir şekilde "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" dedirten, İslam ülkeleri arasında örnek bir şahsiyet kazandıran O eşsiz insana karşı ne kadar teşekkür etsek, ne kadar minnet duysak azdır.
Onun gençliğe Hitabesinde özetlediği ve her dönemde ülkeyi yönetenler tarafından gaflet, dalalet ve hatta hıyanetlerle karşılaşılabileceği, bu nedenle her zaman uyanık olunması gerektiği ve muhtaç olduğu kudretin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu vurgulaması Türk Milletinin de aynen Atatürk gibi gençliğe güvenmesi gerektiği bilinen bir gerçektir.
"Gençler; Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz" ifadesi her zaman akıllardan çıkarılmamalıdır.
Şurası unutulmamalıdır ki, yine onun ifadesi ile "BU MEMLEKET TARİHTE TÜRK'TÜ, BUGÜN TÜRK, İLELEBETTE TÜRK KALACAKTIR" bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
Bu ülkenin bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda dün olduğu gibi bugünde aynı kararlılıkla şehadet şerbeti içen ve içecek olan vatan evlatları vardır ve olacaktır.
Bu vesile ile aziz Atatürk'ümüzü kalkan yaparak değişik amaçlarla her türlü olumsuzluğa çanak tutanlara karşı da uyanık olmamız gerektiğini hatırlatıyoruz.
Ölümünün 75. yılında büyük Önderi bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, Aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.
Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.
Son Dakika › Güncel › Başkan Kocamaz: 'Atatürk'ü Minnetle Anıyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.